НБА: Стив Неш завршава каријеру?

Један од најбољих плејмејкера НБА пропустиће предстојећу сезону због проблема са леђима, саопштили су Лос Анђелес Лејкерси.

Кошарка 24.10.2014 | 20:30
НБА: Стив Неш завршава каријеру?

Стив Неш неће моћи да наступи за екипу из Лос Анђелеса ове сезоне у НБА лиги, због хроничног проблема са леђима.
За бившег репрезентативца Канаде то би могао да значи крај успешне каријере, с обзиром на то да је у последње време углавном био ван терена, због повреда ноге и кичме.

"Разочаран сам, приоритет је био да се вратим на терен, али нажалост не могу да играм на жељеном нивоу. Наставићу да бодрим екипу и покушаћу да се у потпуности опоравим", рекао је 40-годишњи Неш.

Током лета Неш је рекао да би предстојећа сезона могла да му буде последња у каријери, будући да је најстарији играч у НБА лиги.

Лејкерси су планирали да Канађанин носи игру тима и да буде у првој петорци, али су током лета, због здравствених проблема које има, на његову позицију морали да доведу Џеремија Лина из Хјустона и слободног играча Ронија Прајса.

Легендарни играч НБА лиге изабран је 1996. године на драфту од стране Финикса као 15. "пик" прве рунде. Осим за Сансе, у два наврата, играо је и за Далас, а од 2012. је члан Лејкерса.

Канађанин је два пута биран за најкориснијег играча лиге (2005, 2006), што је за руком пошло тек дванаесторици играча у НБА, а осам пута учествовао је на "Ол стар" мечу.

Неш, који је рођен у Јоханесбургу 1974. године, током каријере је постизао у просеку 14,3 поена и 8,5 асистенција по мечу. Укупно је забележио 10.335 додавања, што га сврстава на треће место вечне листе најбољих асистената у НБА лиги, после Џона Стоктона и Џејсона Кида. Такође, врло је успешан у извођењу слободних бацања - 90,4 посто шутева је реализовао током боравка у најјачој лиги света, по чему је рекордер.

Коментари / 0

Оставите коментар