NBA: Stiv Neš završava karijeru?

Jedan od najboljih plejmejkera NBA propustiće predstojeću sezonu zbog problema sa leđima, saopštili su Los Anđeles Lejkersi.

Košarka 24.10.2014 | 20:30
NBA: Stiv Neš završava karijeru?

Stiv Neš neće moći da nastupi za ekipu iz Los Anđelesa ove sezone u NBA ligi, zbog hroničnog problema sa leđima.
Za bivšeg reprezentativca Kanade to bi mogao da znači kraj uspešne karijere, s obzirom na to da je u poslednje vreme uglavnom bio van terena, zbog povreda noge i kičme.

"Razočaran sam, prioritet je bio da se vratim na teren, ali nažalost ne mogu da igram na željenom nivou. Nastaviću da bodrim ekipu i pokušaću da se u potpunosti oporavim", rekao je 40-godišnji Neš.

Tokom leta Neš je rekao da bi predstojeća sezona mogla da mu bude poslednja u karijeri, budući da je najstariji igrač u NBA ligi.

Lejkersi su planirali da Kanađanin nosi igru tima i da bude u prvoj petorci, ali su tokom leta, zbog zdravstvenih problema koje ima, na njegovu poziciju morali da dovedu Džeremija Lina iz Hjustona i slobodnog igrača Ronija Prajsa.

Legendarni igrač NBA lige izabran je 1996. godine na draftu od strane Finiksa kao 15. "pik" prve runde. Osim za Sanse, u dva navrata, igrao je i za Dalas, a od 2012. je član Lejkersa.

Kanađanin je dva puta biran za najkorisnijeg igrača lige (2005, 2006), što je za rukom pošlo tek dvanaestorici igrača u NBA, a osam puta učestvovao je na "Ol star" meču.

Neš, koji je rođen u Johanesburgu 1974. godine, tokom karijere je postizao u proseku 14,3 poena i 8,5 asistencija po meču. Ukupno je zabeležio 10.335 dodavanja, što ga svrstava na treće mesto večne liste najboljih asistenata u NBA ligi, posle Džona Stoktona i Džejsona Kida. Takođe, vrlo je uspešan u izvođenju slobodnih bacanja - 90,4 posto šuteva je realizovao tokom boravka u najjačoj ligi sveta, po čemu je rekorder.

Komentari / 0

Ostavite komentar