Иванићу и СДС-у честитке из Европе

Предсједник Европске народне партије Џозеф Даул честитао је Младену Иванићу на избору за српског члана Предсједништва БиХ, истичући да чињеница да ће Предсједништво у новом сазиву чинити представници партија које припадају Европским народним партијама, представља велику побједу за ову водећу политичку групацију у Европи.

Босна и Херцеговина 24.10.2014 | 15:33
Иванићу и СДС-у честитке из Европе

Како БН ТВ ексклузивно сазнаје, Даул је у писму позвао Иванића и ПДП да заједно са СДС-ом и осталим народним партијама формирају нову Владу РС. 

“Надам се да ће ПДП успјети да формира јаку парламентарну већину, самим тим и Владу РС, заједно са осталим Народним партијама, као и са СДС-ом. Увјерен сам да ће пет странака, потписница Декларације из априла ове године чинити нову Владу РС и да ћете у пракси остварити све оно што је прокламовано у тој Декларацији, а све у складу са владавином права, европским вриједностима, идентитетом и одрживом економијом”, навео је Даул у писму Иванићу и додао: 

“Вашим грађанима су неопходни одговорни лидери, који ће радити врло блиско, са великим повјерењем једних према другима, а све с циљем како бисте изградили демократско друштво и демократску државу, базирану на владавини права, поштовању људских права и основних слобода, као и на принципима социјалне правде”, истакао је Даул.

Писмо исте садржине са честиткама на изборним резултатима Даул је упутио и предсједнику СДС-а Младену Босићу.

Извор: БН ТВ

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

асд

24.10.2014 13:37

Наравно да ће да честита доктору наука,а не Жељки торокуши Додиковој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

24.10.2014 13:38

ЗИВИО ИЗГЛЕДА ДА ЈЕ ДАН ОСЛОБОДЈЕЊА БЛИЗУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сфинга

24.10.2014 13:43

У власти ће бити СДС, ПДП, НДП, СП и Домовина. ДНС и СНСД пуцају. Улази се у борбу против организованих криминалаца у Републици Српској. Има се подршка из ЕУ. Неко је на јаким дозама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЕ

24.10.2014 13:44

Народне партије би требале испоштовати декларацију коју су потписале, а на шта их упозорава Европска народна партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сфинга

24.10.2014 13:51

Биће онако како мама каже. А ко је мама, зна се. У сваком случају мама је одлучила да почисти ову земљу од оних које су већ дебело нагазили у Хрвтској. Оде под лед Сандер, а сад и Бандић...Спреман сам дневно јести само једну шниту хљеба намазану маргарином, само да и ове овдје зликовце видим похапшене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревизор

24.10.2014 13:58

Лопинаш стари. Како се он само наоколо, домогао фотеље? Искористио мале мишиће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

24.10.2014 14:18

Какве он везе има са Додиковом побједом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АГНТ

24.10.2014 14:35

Надам се да следеце 4 године нецу гледати примитивца и простака Додика, пијаног Спирица и Тегелтију, искомплексираног Косарца, гробара српаког здравства Скрбица, те остале преводиоце, месаре, трактористе, ратне дезертере, квазипатриоте и остали миље који је народ догурао до руба егзистенције. Ова гарнитура пре месец дана оптузивала је Иваница да прави владу са Домовином, а онда сателит - Радојциц у понедељак позива исту ту Домовину да удје са њима у владу. Ви нисте заслузили да зивите у овој Републици Српској, јер нисте се за њу ни борили, јер сте оне који су се борили пљунули, јер сте се богатили на несреци свог народа... Сверц цигара и нафте, са марзом од 300% то ви зовете патриотизмом, тако сте ви цували Републику Српску ??? А о Иваницевом противкандидату не треба пуно прицати, зена је изгубила у свом родном граду Теслицу, изгубила је у граду у којем је зивела и радила- Прњавору, а у 'својо куци' најбоље знају ко си и ста си. Доктор наука против преводиоца енглеског... Лагали сте народ 9 година, лагали сте народ у изборној ноци, прогласили сте победу Зељке Цвијановиц, лазете данас народ да имате 42 посланика, а све то радите јер се бојите 'сценарио Санадер'

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦ

24.10.2014 16:28

Европска народна партија шта год да значи. ;-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

санса

24.10.2014 17:02

Ста се иза брда ваља,?јасно је свима.само напрјед склапа се мозаик.обруц се стезе.бице занимљиво нема ста?на нивоу бих народнаци вец имају убједљиву вецину зар не?нека неко демантује ако нисам у праву.декарација потписана давно,колико се сјецам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зиван

24.10.2014 17:09

ЗЕЉКА, ЗЕЉКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Виктор

24.10.2014 17:11

Ово салдзија неки. Заборавио је Михајлицу и Чавића.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО КОКОСАР

24.10.2014 17:23

ПА ЈА ЉУДИ СТВАРНО НЕ ЗНАМ СТА ТАЈ БАЈА БАЉЕЗГИ КАКВУ ОН ВЛАСТ ХОЦЕ ДА ФОРМИРА? И С КИМ? НЕ МОЗЕ НА СИЛУ ЉУДИ СТА ЈЕ ВАМА. ПА ОН АМАН НИЈЕ СВИЈЕСТАН ДА ЊЕГА НИКО У СВИЈЕТУ НЕ ..БЕ НИЗАСТО. С КИМ ЦЕ ОН ФОРМИРАТИ ВЛАСТ? МОЗЕ АЛ ДА ПОЉУБИ БАКИРА У РУКУ. Е ТОЈЕ БАЈА. ВИДИ ДА ЈЕ ПРОПО ПА САД ЕВО ВАМА ХРВАТИ ПОСАВИНА А БОСЊАЦИМА ПОДРИЊЕ. И ТАКО ЦЕ БИТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТБ059

24.10.2014 17:32

Смијесни сте са коментарима. Није ваљда да мислите да це Додик предат власт неком другом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

24.10.2014 18:02

Тако је. Са СДСом у Европску Унију гдје нама је и мјесто по свим критеријумима, политичким, економским, географским. Од свих народних партија у БиХ очекујем исто. Остаци комунизма на овом подручју су давно требали бити збрисани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво АГНТ

24.10.2014 18:03

И којекакве лопузе бивсе удбасе,неке који прицају о нарандзастим револуцијама као ни Пантелију Цургуза

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДЕ

24.10.2014 18:05

МОМЦИЛО КРАЈИСНИК И БОЗИДАР ВУЦУРЕВИЦ СУ ОСНОВАЛИ СДС И БОЉЕ ЈЕ ЦУТИ ЊИХОВО МИСЉЕЊЕ НЕГО НЕКОГ СТРАНЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

коју групацију

24.10.2014 19:07

Коју црну групацију, па код нас су све партије исте само лупају различита имена

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕВРОПА

25.10.2014 00:16

Велка је ствар кад добјес цеститку из Европске куце за труд и рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

25.10.2014 00:45

АГНТ; МОЛИМ ВАС НЕМОЈТЕ ДА ВРЕЂАТЕ ПОСТЕНЕ И КВАЛИФИКОВАНЕ ЈЕЗИЧКЕ СТРУЧЊАКЕ, ПРОФЕСОРЕ - ПРЕВОДИОЦЕ... ОНИ СУ ЧУВАРИ КУЛТУРЕ ЈЕЗИКА ЧОВЈЕЧАНСТВА И МОСТОВИ СПОРАЗУМЈЕВАЊА РАЗЛИЧИТИХ НАРОДА И ОНИ СУ ВРХУНСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ, КАО НАШ КОЉА МИЋЕВИЋ.... ОДГОВОРНО ТВРДИМ ДА ОНА НИЈЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ПРЕВОДИЛАЦ... А ПРЕВОДИТИ МОЖЕ И КОНОБАР УЗ СВО ПОШТОВАЊЕ И УВАЖАВАЊЕ ЉУДИ КОЈИ ПОШТЕНО РАДЕ КОНОБАРСКИ ПОСАО. ЖАО МИ ЈЕ ЖЕЉКА, АЛИ ЗНАТЕ ДА ЈЕ ТО ТАЧНО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шабан

25.10.2014 08:18

Она добро преводи жедне преко воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС.РЕПУБЛИКА СРПСКА БОЗЕ ПРАВДЕ

25.10.2014 10:59

Подршка Ишвака похвала европске Народне партије је доказ да је и европски народ за промјене.Видели су да је СДС-ПДП и Савез за промјене спас РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ЊЕНИХ ГРАЂАНА ОВО ЈЕ ДО САДА БИЛО САМО ТАПКАЊЕ У МЕСТУ И ЧЕКАЊЕ БОЉЕГ СУТРА А ТО ЈЕ СУТРА БЛИЗУ. НАРОДУ НЕ ТРЕБАЈУ ПЈЕВАЧИ, НАРОД ЈЕ ГЛАДАН И НИЈЕ МУ СТАЛО ДО ПЈЕВАЊА АЛИ ЕТО МАКАР СЕ ПОНЕКО И НАСМИЈЕ КАД ВИДИ КО НАМ ЗЕМЉУ И НАРОД ВОДИ : СВАКА ЧАСТ САВЕЗУ ЗА ПРОМЈЕНЕ И СДС-у, СВАКАКО ЗА ПОХВАЛУ И ПДП. БРАЋО САМО СЛОЖНО И НАПРЕД У ПОБЕДЕ САЧЕКАЋЕМО И ТО РУЧНО БРОЈАЊЕ ПА ЋЕМО АКО БОГ ДА ЗАЈЕДНО СА ЕВРОПСКОМ НАРОДНОМ ПАРТИЈОМ КОЈА СЕ БОРИ ЗА НАРОД А НЕ ЗА СОПСТВЕНЕ ИНТЕРЕСЕ И СВОЈУ СТРАНКУ СНСД-а, КОЈУ СУ ВЕЋ ПОПЛАВЕ ОДНЕЛЕ И ЦРВЕНУ БОЈУ И МИЛОРАДА ДОДИКА. ПОЗДРАВ НАЈЈАЦОЈ СТРАНЦИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ СДС-у И ПДП-у. ЖИВЕЛА СРПСКА СЛОГА И ПОБЕДА. СРЕЋНО БРАЋО И КРАЉУ ОГЊЕНЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И БОСИЋУ ПРЕСЕДНИЧЕ СРПСКЕ ВЛАДЕ. ЖИВЕО И РТВБН НАЈОБЈЕКТИВНИЈА И НАЈБОЉА У СРПСКОЈ И ЕВРОПИ ОД ИСТОКА ДО ЗАПАДА. ПОБЕДА ЈЕ БРАЋО САДА. СРДАЧАН ПОЗДРАВ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

26.10.2014 09:41

Овдје су сви изгледа заборавили да сво зло од 1991. до данас које трпимо је производ те исте Европе. Не треба бити много паметан па видјети како пролази Хрватска заједно са својом привредом у милости ЕУ. Ви стварно нисте нормални кад се овоме радујете и поносите!

ОДГОВОРИТЕ