Нападач планирао пут у Сирију

Нападач, који је у среду убио војника у Отави, има полицијски досје и недавно је тражио пасош пошто је планирао да отпутује у Сирију након што је прошао "процес радикализације", саопштила је полиција.

Свијет 24.10.2014 | 10:00
Нападач планирао пут у Сирију

Мишел Зехаф-Бибо (32) је Канађанин који можда има и либијско држављанство, изјавио је комесар канадске краљевске полиције, додајући да осумњичени, по свему судећи, није повезан са другим Канђанином који је убио војника у Квебеку у понедељак, преноси Ројтерс.

Зехаф-Бибо у среду је убио војника у националном меморијалном центру у Отави и затим пројурио кроз зграду парламента где је убијен близу места на коме је премијер Стивен Харпер држао састанак са посланицима.

Зехаф-Бибо је рођен у Монтреалу, отац му је из Либије, а мајка је Канађанка. Касније је живео у Калгарију и Ванкуверу, потврдила је полиција.

Амерички званичници су у среду рекли да су сазнали да је Зехаф-Бибо прешао у ислам, исто као и нападач од понедељка Мартен Руло (25) који је прегазио аутомобилом два канадска војника. И њега је полиција убила.

Полиција покушава да утврди да ли је Зехаф-Бибо имао помоћ у планирању напада.

Он је недавно тражио пасош и дошао је у Отаву 2. октобра да би покушао да убрза процес издавања пасоша, али полиција није сматрала да он представља безбедносну претњу, иако је имао полицијски досје због кривичних дела као што су дрога, насиље и неке друге криминалне активности.

Извор: ТАЊУГ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тффф

24.10.2014 08:20

Загријавао се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

смирноф

24.10.2014 09:42

Дајте му јос неки пасос и јос неко дрзављанство да мозе убијати по осталим дрзавама

ОДГОВОРИТЕ