Морати се 'одрекао' Интера!

Масимо Морати поднео оставку и на место почасног председника плаво-црних. Из клуба отишли и његови најближи сарадници.

Фудбал 23.10.2014 | 23:50
Морати се 'одрекао' Интера!

Надали су се навијачи Интера да би ова сезона могла да буде прекретница после неколико неуспешних, међутим, клуб из Милана наставио је да буде само просек италијанског фудбала.

Тим је значајно промењен током лета, али то није дало жељени резултат. Екипа Валтера Мацарија после седам одиграних кола у Серији А има само девет бодова. Довољно тек за девето место на табели.

Лоша атмосфера у клубу утицала је и на то да почасни председник Масимо Морати у четвртак поднесе оставку. Само неколико сати уочи утакмице Лиге Европе против Сент Етјена у Милану.

Ова вест сигурно се неће допасти навијачима Интера, а незванично се може прочитати да је некадашњи успешни гаста "неро-азура" био незадовољан начином на који његов наследник Ерик Тохир води клуб и да је због тога одлучио да се потпуно повуче.

Заједно са њим отишли су и Моратијев син Анђеломарио, који је имао улогу потпредседника, као и Риналдо Гелфи и Алберто Манцонето, чланови управног одбора Интера.

Ова вест сигурно се неће допасти навијачима Интера, који имају огромно поштовање према Масиму Моратију, са којим је клуб од 1995. године освојио пет титула националног првака, четири трофеја у Купу Италије, четири Суперкупа Италије, по једну титулу у Лиги шампиона и Купу УЕФА, као и титулу на клупском првенству света.

Морати је до новембра прошле године био председник, а позицију почасног председника прихватио је када је већински пакет деоница продат бизнисмену из Индонезије Ерику Тохиру који је постао први човек клуба.

Потврда о одласку Моратија и његових људи из клуба стигла је из Моратијеве компаније која је и даље власник 29,5 одсто деоница клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар