Morati se 'odrekao' Intera!

Masimo Morati podneo ostavku i na mesto počasnog predsednika plavo-crnih. Iz kluba otišli i njegovi najbliži saradnici.

Fudbal 23.10.2014 | 23:50
Morati se 'odrekao' Intera!

Nadali su se navijači Intera da bi ova sezona mogla da bude prekretnica posle nekoliko neuspešnih, međutim, klub iz Milana nastavio je da bude samo prosek italijanskog fudbala.

Tim je značajno promenjen tokom leta, ali to nije dalo željeni rezultat. Ekipa Valtera Macarija posle sedam odigranih kola u Seriji A ima samo devet bodova. Dovoljno tek za deveto mesto na tabeli.

Loša atmosfera u klubu uticala je i na to da počasni predsednik Masimo Morati u četvrtak podnese ostavku. Samo nekoliko sati uoči utakmice Lige Evrope protiv Sent Etjena u Milanu.

Ova vest sigurno se neće dopasti navijačima Intera, a nezvanično se može pročitati da je nekadašnji uspešni gasta "nero-azura" bio nezadovoljan načinom na koji njegov naslednik Erik Tohir vodi klub i da je zbog toga odlučio da se potpuno povuče.

Zajedno sa njim otišli su i Moratijev sin Anđelomario, koji je imao ulogu potpredsednika, kao i Rinaldo Gelfi i Alberto Manconeto, članovi upravnog odbora Intera.

Ova vest sigurno se neće dopasti navijačima Intera, koji imaju ogromno poštovanje prema Masimu Moratiju, sa kojim je klub od 1995. godine osvojio pet titula nacionalnog prvaka, četiri trofeja u Kupu Italije, četiri Superkupa Italije, po jednu titulu u Ligi šampiona i Kupu UEFA, kao i titulu na klupskom prvenstvu sveta.

Morati je do novembra prošle godine bio predsednik, a poziciju počasnog predsednika prihvatio je kada je većinski paket deonica prodat biznismenu iz Indonezije Eriku Tohiru koji je postao prvi čovek kluba.

Potvrda o odlasku Moratija i njegovih ljudi iz kluba stigla je iz Moratijeve kompanije koja je i dalje vlasnik 29,5 odsto deonica kluba.

Komentari / 0

Ostavite komentar