Сачувати политичку стабилност у региону

Српски премијер Александар Вучић рекао је у разговору са европским комесарима да је за Србију веома важно одржавање политичке стабилности у Србији и цијелом региону и да ће Београд у том смислу учинити све да сачува ту стабилност, као и да очекује да ЕУ уважава Србију исто као што Србија уважава Унију.

Србија 23.10.2014 | 20:32
Сачувати политичку стабилност у региону

"Било каква нестабилност највише погодује онима који би да нешто учине против Србије, а најмање погодује Србији. Нама та стабилност највише одговара зато што ће омогућити наш развој и просперитет. Ми не желимо сценарије какве видимо у неким другим деловима света", изјавио је Вучић послије разговора о европском путу Србије са Штефаном Филеом и Јиркијем Катаиненом.

Вучић је истакао да се зато Србија понаша одговорно и озбиљно и да, не зато што је слаба или што се било кога плаши, неријетко не одговара на одређене провокације из простог разлога што сматра да је тако боље за њу и цијели регион.

"Србија ће своје задатке да испуњава, а све остало је на земљама чланицама ЕУ да одлуче када смо ми показали да смо довољно успешни и спремни. Не желимо милостињу, ми ћемо своје место да зарадимо и да заслужимо", навео је он.

Он је истакао да Србија припада реду земаља које треба да ЕУ уважи онако како Београд уважавамо Унију.

"Потпуно сам сигуран да ћемо у годинама које су пред нама да ћемо то и показати и доказати", рекао је Вучић.

Што се тиче економије, Вучић је рекао да Србија неће пролазити кроз тешке реформе, зато што је неко у Влади Србије бахат, него жели да кроз структурне болне реформе постане модерна и успјешна земља и да излијечи економију.

"Драго ми је што у томе имамо подршку ЕУ и свих других у свету, јер нико не жели земљу са слабом економијом. Наш посао је да нашу економију и привреду излечимо и уверен сам да ако сви заједно будемо радили моћи да опоравимо земљу", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да што се тиче приступања ЕУ, Србија ради пуном паром, доноси потребне законе, али никога никада неће молити за чланство у ЕУ.




Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Око соколово

23.10.2014 17:32

Баш од тебе зависи шта ће бити у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта је њему, чим се он бави?

23.10.2014 17:44

Све је преузео за себе. Исти Додик. Човјече, бави се унутрашњим питањима, рјешавај економију, ти си предсједник владе а не предсједник државе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

23.10.2014 17:46

Вуцицу дао си себи дуг фор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мимо

23.10.2014 18:08

Стабилност И мир је нај бољи избор.

ОДГОВОРИТЕ