Sačuvati političku stabilnost u regionu

Srpski premijer Aleksandar Vučić rekao je u razgovoru sa evropskim komesarima da je za Srbiju veoma važno održavanje političke stabilnosti u Srbiji i cijelom regionu i da će Beograd u tom smislu učiniti sve da sačuva tu stabilnost, kao i da očekuje da EU uvažava Srbiju isto kao što Srbija uvažava Uniju.

Srbija 23.10.2014 | 20:32
Sačuvati političku stabilnost u regionu

"Bilo kakva nestabilnost najviše pogoduje onima koji bi da nešto učine protiv Srbije, a najmanje pogoduje Srbiji. Nama ta stabilnost najviše odgovara zato što će omogućiti naš razvoj i prosperitet. Mi ne želimo scenarije kakve vidimo u nekim drugim delovima sveta", izjavio je Vučić poslije razgovora o evropskom putu Srbije sa Štefanom Fileom i Jirkijem Katainenom.

Vučić je istakao da se zato Srbija ponaša odgovorno i ozbiljno i da, ne zato što je slaba ili što se bilo koga plaši, nerijetko ne odgovara na određene provokacije iz prostog razloga što smatra da je tako bolje za nju i cijeli region.

"Srbija će svoje zadatke da ispunjava, a sve ostalo je na zemljama članicama EU da odluče kada smo mi pokazali da smo dovoljno uspešni i spremni. Ne želimo milostinju, mi ćemo svoje mesto da zaradimo i da zaslužimo", naveo je on.

On je istakao da Srbija pripada redu zemalja koje treba da EU uvaži onako kako Beograd uvažavamo Uniju.

"Potpuno sam siguran da ćemo u godinama koje su pred nama da ćemo to i pokazati i dokazati", rekao je Vučić.

Što se tiče ekonomije, Vučić je rekao da Srbija neće prolaziti kroz teške reforme, zato što je neko u Vladi Srbije bahat, nego želi da kroz strukturne bolne reforme postane moderna i uspješna zemlja i da izliječi ekonomiju.

"Drago mi je što u tome imamo podršku EU i svih drugih u svetu, jer niko ne želi zemlju sa slabom ekonomijom. Naš posao je da našu ekonomiju i privredu izlečimo i uveren sam da ako svi zajedno budemo radili moći da oporavimo zemlju", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da što se tiče pristupanja EU, Srbija radi punom parom, donosi potrebne zakone, ali nikoga nikada neće moliti za članstvo u EU.




Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

23.10.2014 17:32

Baš od tebe zavisi šta će biti u regionu.

ODGOVORITE
Name

Šta je njemu, čim se on bavi?

23.10.2014 17:44

Sve je preuzeo za sebe. Isti Dodik. Čovječe, bavi se unutrašnjim pitanjima, rješavaj ekonomiju, ti si predsjednik vlade a ne predsjednik države.

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

23.10.2014 17:46

Vucicu dao si sebi dug for.

ODGOVORITE
Name

mimo

23.10.2014 18:08

Stabilnost I mir je naj bolji izbor.

ODGOVORITE