Лалатовић вјерује у Јовића!

Тренер фудбалера Црвене звезде Ненад Лалатовић у овом тренутку сматра да би требало показати поверење младом Луки Јовићу, односно да би било лоше склонити га из тима после промашаја на "вечитом дербију".

Фудбал 23.10.2014 | 18:50
Лалатовић вјерује у Јовића!

У пети, ако је судећи према претходна четири, неизвесни меч са Доњим Сремом, фудбалери Црвене звезде улазе здрави, али не и комплетни.

Парне картоне има капитен Никола Мијаиловић, а здрави утолико што је повреда Марка Петковића таква да је свима у клубу јасно да ће он тешко играти фудбал пре априла, маја наредне године.

Остали су, судећи према изјавама које стижу из Љутице Богдана ове недеље, заборавили пораз у 147. "вечитом дербију". Црвено-бели истичу да их је резултат у Хумској само зближио и учинио још одлучнијим да се већ у суботу од 18 часова прикажу у другачијем издању.

Тим Ненада Лалатовића, после седам утакмица без примљеног гола у Суперлиги, одиграо је 2:2 пре две недеље код куће са Вождовцем, а онда доживео пораз од Партизана резултатом 1:0.

Све осим победе над Пећинчанима довело би шампиона у веома непријатну ситуацију, мада ни ова на потенцијалних седам бодова заостатка за највећим ривалом није пријатна.

Ако нешто јесте пријатно за тренера Лалатовића, онда то јесу одрешене руке у избору стартних 11 за сусрет са амбициозним клубом из Срема, којег Звезда ниједном није лако савладала. А, једном није ни савладала...

Црвена звезда и Доњи Срем играли су четири пута, у сезони 2012/13 било је 1:2 у Новом Саду и 1:0 у Београду, а прошле сезоне 2:2 у Београду и 0:1 у Новом Саду. Доњи Срем још није угостио Црвену звезду на свом стадиону...

Ова кратка историја дуела два клуба наговештава да ће фаворит морати да, како то фудбалери воле повремено да кажу, "преоре" терен како би дошао до три бода. МОНДО сазнаје да је тренер Лалатовић близу да младом Луки Јовићу поверење указано у дербију, и наглашено вербалним путем упркос његовим брљотинама у завршници, потврди и трећи пут!

Наиме, иако су за 90 минута спремни и Ђорђе Ракић и Ђорђе Деспотовић, извесно је да ће други пут заредом у шпицу почети 16-годишњи Јовић, који је био Лалатовићево изненађење за "вечити дерби", али који је пропустио све велике шансе за 0:1 у Хумској, после чега - верује Лалатовић - исход не би био победа Партизана.

Млади стручњак на тај начин жели да помогне тинејџеру да превазиђе кризу у коју је упао после промашаја на ЈНА. И Јовић је признао да ноћ после "дербија" није ока склопио и да су му, како каже, "јако тешко пали промашаји какви му се не догађају на тренинзима".

Иза њега, мало шта је "извесно" док се екипа спрема за последња два тренинга у четвртак и петак. Оно што се неће мењати јесте формација 4-1-4-1, али је могу ће да ће навијачи од старта гледати другачију поставу од оне у дербију. Нејц Печник остаће на десном беку, а на осталим позицијама можда буде и понека промена, јер црвено-беле рачунајући од суботе очекује циклус од три меча у осам дана:

Домаћинство Доњем Срему (ЈСЛ), гостовање Раду на Врачару (Куп), гостовање Раду на Врачару (ЈСЛ).

Доњи Срем има два пораза у низу, од ОФК Београда у гостима (4:0) и Младости из Лучана код куће (1:2). Овај тим постигао је само два гола на гостовањима ове сезоне, један у Нишу за победу од 1:0 и један на Бановом Брду за реми 1:1.

Коментари / 0

Оставите коментар