Lalatović vjeruje u Jovića!

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović u ovom trenutku smatra da bi trebalo pokazati poverenje mladom Luki Joviću, odnosno da bi bilo loše skloniti ga iz tima posle promašaja na "večitom derbiju".

Fudbal 23.10.2014 | 18:50
Lalatović vjeruje u Jovića!

U peti, ako je sudeći prema prethodna četiri, neizvesni meč sa Donjim Sremom, fudbaleri Crvene zvezde ulaze zdravi, ali ne i kompletni.

Parne kartone ima kapiten Nikola Mijailović, a zdravi utoliko što je povreda Marka Petkovića takva da je svima u klubu jasno da će on teško igrati fudbal pre aprila, maja naredne godine.

Ostali su, sudeći prema izjavama koje stižu iz Ljutice Bogdana ove nedelje, zaboravili poraz u 147. "večitom derbiju". Crveno-beli ističu da ih je rezultat u Humskoj samo zbližio i učinio još odlučnijim da se već u subotu od 18 časova prikažu u drugačijem izdanju.

Tim Nenada Lalatovića, posle sedam utakmica bez primljenog gola u Superligi, odigrao je 2:2 pre dve nedelje kod kuće sa Voždovcem, a onda doživeo poraz od Partizana rezultatom 1:0.

Sve osim pobede nad Pećinčanima dovelo bi šampiona u veoma neprijatnu situaciju, mada ni ova na potencijalnih sedam bodova zaostatka za najvećim rivalom nije prijatna.

Ako nešto jeste prijatno za trenera Lalatovića, onda to jesu odrešene ruke u izboru startnih 11 za susret sa ambicioznim klubom iz Srema, kojeg Zvezda nijednom nije lako savladala. A, jednom nije ni savladala...

Crvena zvezda i Donji Srem igrali su četiri puta, u sezoni 2012/13 bilo je 1:2 u Novom Sadu i 1:0 u Beogradu, a prošle sezone 2:2 u Beogradu i 0:1 u Novom Sadu. Donji Srem još nije ugostio Crvenu zvezdu na svom stadionu...

Ova kratka istorija duela dva kluba nagoveštava da će favorit morati da, kako to fudbaleri vole povremeno da kažu, "preore" teren kako bi došao do tri boda. MONDO saznaje da je trener Lalatović blizu da mladom Luki Joviću poverenje ukazano u derbiju, i naglašeno verbalnim putem uprkos njegovim brljotinama u završnici, potvrdi i treći put!

Naime, iako su za 90 minuta spremni i Đorđe Rakić i Đorđe Despotović, izvesno je da će drugi put zaredom u špicu početi 16-godišnji Jović, koji je bio Lalatovićevo iznenađenje za "večiti derbi", ali koji je propustio sve velike šanse za 0:1 u Humskoj, posle čega - veruje Lalatović - ishod ne bi bio pobeda Partizana.

Mladi stručnjak na taj način želi da pomogne tinejdžeru da prevaziđe krizu u koju je upao posle promašaja na JNA. I Jović je priznao da noć posle "derbija" nije oka sklopio i da su mu, kako kaže, "jako teško pali promašaji kakvi mu se ne događaju na treninzima".

Iza njega, malo šta je "izvesno" dok se ekipa sprema za poslednja dva treninga u četvrtak i petak. Ono što se neće menjati jeste formacija 4-1-4-1, ali je mogu će da će navijači od starta gledati drugačiju postavu od one u derbiju. Nejc Pečnik ostaće na desnom beku, a na ostalim pozicijama možda bude i poneka promena, jer crveno-bele računajući od subote očekuje ciklus od tri meča u osam dana:

Domaćinstvo Donjem Sremu (JSL), gostovanje Radu na Vračaru (Kup), gostovanje Radu na Vračaru (JSL).

Donji Srem ima dva poraza u nizu, od OFK Beograda u gostima (4:0) i Mladosti iz Lučana kod kuće (1:2). Ovaj tim postigao je samo dva gola na gostovanjima ove sezone, jedan u Nišu za pobedu od 1:0 i jedan na Banovom Brdu za remi 1:1.

Komentari / 0

Ostavite komentar