Србија добија 3:0 уз избацивање из Европе!

У току дана УЕФА ће донети коначну одлуку о казнама. Стрепе и Срби и Албанци, а судећи према написима у нашим медијима - зна се само да се ништа не зна.

Фудбал 23.10.2014 | 17:20
Србија добија 3:0 уз избацивање из Европе!

Дисциплинска комисија УЕФА саопштиће у четвртак у току дана коначну одлуку - како ће бити кажњен Фудбалски савез Србије, како Фудбалски савез Албаније, како сами актери прекинуте утакмице 3. кола квалификација за ЕУРО 2016, а како, на неки начин, и навијачи две селекције.

Листајући штампу која је могла да се купи овог хладног четвртка, 23. октобра, просечан читалац у Србији могао је да стекне само један утисак - да се зна само да се ништа не зна.

Јер, незванична сазнања која доносе београдски листови у најмању руку су - опречна.

"Информер" је изашао са текстом о томе да је познати немачки менаџер албанског порекла, Фали Рамадани, лобирао за то да Србија и Албанија не буду избачене из квалификација. Даље се наводи да је то више него реална опција, јер УЕФА жели да пошаље јаку поруку свима да убудуће неће толерисати мешање политике у спорт.

Ми бисмо додали, као да то УЕФА констатно не ради сама, но...

Уколико би нас избацили, заједно с Албанцима, у нашој групи остала би само три тима и сви би аутоматски били учесници ЕУРО 2016. Шта би о томе мислиле све остале земље? Можете само да замислите...

У исто време, "Курир" најављује победу Србије за зеленим столом резултатом 3:0, због тога што су фудбалери Албаније одбили да изађу на терен упркос препоруци коју су добили од званичног делегата УЕФА. Такође, наш Савез понудио је Албанцима четири услова под којима би требало наставити меч и сва четири била су глатко одбијена.

Ипак, наша Кућа фудбала била би кажњена са најмање једном, а највише три утакмице без присуства публике код куће и са 300.000 швајцарских франака, што би из овог угла био сценарио који би прихватио највећи број фудбалских радника и навијача у Србији.

У исто време, Албанци би били кажњени са 150.000 франака.

"Да су хтели да закажу нови меч, не би инсистирали да се овај у Београду настави", констатује саговорник "Курира", отписујући могућност да Србија и Албанија одиграју нови сусрет на неутралном терену.

Исти саговорник помало се прибојава јакој албанског лобија у Европи.

"Блиц" наводи да ће, бар судећи према наслову текста на дуплерици, највећи грех Фудбалског савеза Србије бити - појављивање озлоглашеног Ивана Богданова на терену у Хумској!

"Нико у ФСС не може ни да претпостави каква би могла да буде казна за Србију, буквално је све у оптицају", пише овај лист и наводи да би, због обимне документације коју су доставиле три стране, рачунајући и делегата и главног судију, коначна одлука могла да буде померена за петак.

"Највећи проблем Србије јесте подебео досије, као и улазак Ивана Богданова на терен, добро познатог лица у УЕФА", наводи се даље у тексту.

"Први окидач за инцидент јесте био транспарент на дрону, којим су гости хтели да испровоцирају масу и понизе грађане Србије. Други окидач јете био напад албанског репрезентативца на нашег Стефана Митровића. Видело се јасно да је он потпуно мирно и без лоших намера хтео да уклони објекат који се нашао на терену", рекао је за "Блиц" Зоран Лаковић.

"Наше новине" доносе текст о томе да "Албанци кроз разне политичке кругове у којима имају моћ, као и разне видове лобирања, покушавају да утичу на одлуку коју ће, према најавама, УЕФА донети данас".

"Они су свесни у колико се компликованом положају налазе", пише лист и наставља "због очигледне политичке провокације коју су направили споштањем дрона на стадион Партизана, који је носио заставу измишљене 'Велике Албаније'", наводи аутор текста.

"Посебно је интересантно понашање албанске дијаспоре, која је желела на сваки начин да помогне својој репрезентацији. Они су се фудбалском савезу Албаније јављали из свих делова света нудећи помоћ свих могућих врста. Неки од њих, углавном из САД, чак су желели да ствари преузму у своје руке, не разумејући да ће тако само погоршати позицију своје земље, па су покушали да ступе у контакт с комисијом и челницима УЕФА", наводе "Наше новине" речи неименованог извора.

"Нудили су новац и тако практично покушали да подмите надлежне инстанце, нудили су огроман новац, од кога нормалним људима застаје дах", закључује се у разговору са неименованим саговорником.

Срби и Албанци броје ситно...

Коментари / 0

Оставите коментар