Srbija dobija 3:0 uz izbacivanje iz Evrope!

U toku dana UEFA će doneti konačnu odluku o kaznama. Strepe i Srbi i Albanci, a sudeći prema napisima u našim medijima - zna se samo da se ništa ne zna.

Fudbal 23.10.2014 | 17:20
Srbija dobija 3:0 uz izbacivanje iz Evrope!

Disciplinska komisija UEFA saopštiće u četvrtak u toku dana konačnu odluku - kako će biti kažnjen Fudbalski savez Srbije, kako Fudbalski savez Albanije, kako sami akteri prekinute utakmice 3. kola kvalifikacija za EURO 2016, a kako, na neki način, i navijači dve selekcije.

Listajući štampu koja je mogla da se kupi ovog hladnog četvrtka, 23. oktobra, prosečan čitalac u Srbiji mogao je da stekne samo jedan utisak - da se zna samo da se ništa ne zna.

Jer, nezvanična saznanja koja donose beogradski listovi u najmanju ruku su - oprečna.

"Informer" je izašao sa tekstom o tome da je poznati nemački menadžer albanskog porekla, Fali Ramadani, lobirao za to da Srbija i Albanija ne budu izbačene iz kvalifikacija. Dalje se navodi da je to više nego realna opcija, jer UEFA želi da pošalje jaku poruku svima da ubuduće neće tolerisati mešanje politike u sport.

Mi bismo dodali, kao da to UEFA konstatno ne radi sama, no...

Ukoliko bi nas izbacili, zajedno s Albancima, u našoj grupi ostala bi samo tri tima i svi bi automatski bili učesnici EURO 2016. Šta bi o tome mislile sve ostale zemlje? Možete samo da zamislite...

U isto vreme, "Kurir" najavljuje pobedu Srbije za zelenim stolom rezultatom 3:0, zbog toga što su fudbaleri Albanije odbili da izađu na teren uprkos preporuci koju su dobili od zvaničnog delegata UEFA. Takođe, naš Savez ponudio je Albancima četiri uslova pod kojima bi trebalo nastaviti meč i sva četiri bila su glatko odbijena.

Ipak, naša Kuća fudbala bila bi kažnjena sa najmanje jednom, a najviše tri utakmice bez prisustva publike kod kuće i sa 300.000 švajcarskih franaka, što bi iz ovog ugla bio scenario koji bi prihvatio najveći broj fudbalskih radnika i navijača u Srbiji.

U isto vreme, Albanci bi bili kažnjeni sa 150.000 franaka.

"Da su hteli da zakažu novi meč, ne bi insistirali da se ovaj u Beogradu nastavi", konstatuje sagovornik "Kurira", otpisujući mogućnost da Srbija i Albanija odigraju novi susret na neutralnom terenu.

Isti sagovornik pomalo se pribojava jakoj albanskog lobija u Evropi.

"Blic" navodi da će, bar sudeći prema naslovu teksta na duplerici, najveći greh Fudbalskog saveza Srbije biti - pojavljivanje ozloglašenog Ivana Bogdanova na terenu u Humskoj!

"Niko u FSS ne može ni da pretpostavi kakva bi mogla da bude kazna za Srbiju, bukvalno je sve u opticaju", piše ovaj list i navodi da bi, zbog obimne dokumentacije koju su dostavile tri strane, računajući i delegata i glavnog sudiju, konačna odluka mogla da bude pomerena za petak.

"Najveći problem Srbije jeste podebeo dosije, kao i ulazak Ivana Bogdanova na teren, dobro poznatog lica u UEFA", navodi se dalje u tekstu.

"Prvi okidač za incident jeste bio transparent na dronu, kojim su gosti hteli da isprovociraju masu i ponize građane Srbije. Drugi okidač jete bio napad albanskog reprezentativca na našeg Stefana Mitrovića. Videlo se jasno da je on potpuno mirno i bez loših namera hteo da ukloni objekat koji se našao na terenu", rekao je za "Blic" Zoran Laković.

"Naše novine" donose tekst o tome da "Albanci kroz razne političke krugove u kojima imaju moć, kao i razne vidove lobiranja, pokušavaju da utiču na odluku koju će, prema najavama, UEFA doneti danas".

"Oni su svesni u koliko se komplikovanom položaju nalaze", piše list i nastavlja "zbog očigledne političke provokacije koju su napravili spoštanjem drona na stadion Partizana, koji je nosio zastavu izmišljene 'Velike Albanije'", navodi autor teksta.

"Posebno je interesantno ponašanje albanske dijaspore, koja je želela na svaki način da pomogne svojoj reprezentaciji. Oni su se fudbalskom savezu Albanije javljali iz svih delova sveta nudeći pomoć svih mogućih vrsta. Neki od njih, uglavnom iz SAD, čak su želeli da stvari preuzmu u svoje ruke, ne razumejući da će tako samo pogoršati poziciju svoje zemlje, pa su pokušali da stupe u kontakt s komisijom i čelnicima UEFA", navode "Naše novine" reči neimenovanog izvora.

"Nudili su novac i tako praktično pokušali da podmite nadležne instance, nudili su ogroman novac, od koga normalnim ljudima zastaje dah", zaključuje se u razgovoru sa neimenovanim sagovornikom.

Srbi i Albanci broje sitno...

Komentari / 0

Ostavite komentar