Николић мотивише играче са - 'Да волим црно-беле'!

Тренер Партизана открио како ће мотивисати навијаче уочи меча против Бешикташа у Лиги Европе.

Фудбал 23.10.2014 | 13:40
Николић мотивише играче са - 'Да волим црно-беле'!

Дерби је прошао, али времена за одмор нема.

Само неколико дана пошто су победили Црвену звезду, фудбалери Паризана играће против Бешикташа у трећем колу Лиге Европе (четвртак, 21.05).

Како ће додатно мотивисати играче за дуел са турским представником, питали су новинари Марка Николића на конференцији за медије, а као понуђене одговоре понудили су му пуштање песама "Турски марш" или "Ој војводо Синђелићу".

Тренер црно-белих је, међутим, изабрао свој "хит".

"Да волим црно-беле", одговорио је Николић као из топа.

И на питање да ли ће му евентуална победа против Славена Билића бити најдражи "скалп" у досадашњој каријери, млади стратег имао је спреман одговор.

"Не", а затим и додао: "Не гледам то тако, евентуална победа не би била најдража, али би сигурно била драга. Да ми, ипак, не причамо о тријумфу пре него што га заслужимо на терену", спустио је Николић лопту на земљу.

Мећ трећег кола Лиге Европе биће и одлучујући за црно-беле у групној фази масовнијег УЕФА такмичења.

У случају пораза, Партизан би пред гостовања у Истанбулу и Лондону, односно утакмице против Астераса у Београду, остао са минималним шансама да избори пролеће у Европи.

"На средини смо групне фазе Лиге Европе. Резултат наредног меча свакако одређује наше даље амбиције. Са друге стране, ми смо наш циљ - пласман у групу, остварили и тиме смо растерећени. Не предајемо се, желимо да одиграмо што боље и за уживање", истакао је Николић.

Партизан ће меч са турским представником дочекати на крилима победе у 147. "вечитом" дербију, међутим, после утакмице са Црвеном звездом стручни штаб "парног ваљка" суочио се са новим проблемима. Мирослав Вулићевић је на дуже време испао из строја због повреде.

"Изостанак Вулићевића је велики хендикеп за нас. У протеклих десет месеци био је најстандарднији у тиму. Ко год да добије прилику, а у оптицају су двојица фудбалера, мораће да помогне. Искрено, верујем у њих. И раније смо имали сличних проблема, али смо увек налазили решења и излазили јачи из таквих ситуација", рекао је Николић.

Тренер Партизана свестан је да у госте долази екипа која има квалитет да игра Лигу шампиона.

"Играћемо против још једног атрактивног ривала, екипе која сигурно има квалитет за најјаче европско такмичење. Доказали су то у квалификацијама против Арсенала и тренутним пласманом на табели турске лиге, где су први испред Галатасараја и Фенербахчеа. Није мој обичај да причам о квалитетима противника. Све што мислим о њима, рекао сам играчима у склопу припреме утакмице. Могу да кажем да су јаки на лопти, у пас игри, чврсти... Врло озбиљан противник", закључио је Николић.

Млади Андрија Живковић најавио је борбену игру Партизанових фудбалера против Бешикташа.

"Знамо колико су добри, али ми ћемо дати све од себе да одиграмо најбоље што можемо и да победимо".

С обзиром да и он одлично изводи прекиде, упитан је да ли ће можда преузети одговорност за неки од наредних "слободњака" уместо већ доказаног мајстора Николе Дринчића.

"Сви знамо да је Дрина одличан за прекиде. То је све ствар договора. Видећемо, биће прилика...", не жури се младом офанзивцу црно-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар