Nikolić motiviše igrače sa - 'Da volim crno-bele'!

Trener Partizana otkrio kako će motivisati navijače uoči meča protiv Bešiktaša u Ligi Evrope.

Fudbal 23.10.2014 | 13:40
Nikolić motiviše igrače sa - 'Da volim crno-bele'!

Derbi je prošao, ali vremena za odmor nema.

Samo nekoliko dana pošto su pobedili Crvenu zvezdu, fudbaleri Parizana igraće protiv Bešiktaša u trećem kolu Lige Evrope (četvrtak, 21.05).

Kako će dodatno motivisati igrače za duel sa turskim predstavnikom, pitali su novinari Marka Nikolića na konferenciji za medije, a kao ponuđene odgovore ponudili su mu puštanje pesama "Turski marš" ili "Oj vojvodo Sinđeliću".

Trener crno-belih je, međutim, izabrao svoj "hit".

"Da volim crno-bele", odgovorio je Nikolić kao iz topa.

I na pitanje da li će mu eventualna pobeda protiv Slavena Bilića biti najdraži "skalp" u dosadašnjoj karijeri, mladi strateg imao je spreman odgovor.

"Ne", a zatim i dodao: "Ne gledam to tako, eventualna pobeda ne bi bila najdraža, ali bi sigurno bila draga. Da mi, ipak, ne pričamo o trijumfu pre nego što ga zaslužimo na terenu", spustio je Nikolić loptu na zemlju.

Meć trećeg kola Lige Evrope biće i odlučujući za crno-bele u grupnoj fazi masovnijeg UEFA takmičenja.

U slučaju poraza, Partizan bi pred gostovanja u Istanbulu i Londonu, odnosno utakmice protiv Asterasa u Beogradu, ostao sa minimalnim šansama da izbori proleće u Evropi.

"Na sredini smo grupne faze Lige Evrope. Rezultat narednog meča svakako određuje naše dalje ambicije. Sa druge strane, mi smo naš cilj - plasman u grupu, ostvarili i time smo rasterećeni. Ne predajemo se, želimo da odigramo što bolje i za uživanje", istakao je Nikolić.

Partizan će meč sa turskim predstavnikom dočekati na krilima pobede u 147. "večitom" derbiju, međutim, posle utakmice sa Crvenom zvezdom stručni štab "parnog valjka" suočio se sa novim problemima. Miroslav Vulićević je na duže vreme ispao iz stroja zbog povrede.

"Izostanak Vulićevića je veliki hendikep za nas. U proteklih deset meseci bio je najstandardniji u timu. Ko god da dobije priliku, a u opticaju su dvojica fudbalera, moraće da pomogne. Iskreno, verujem u njih. I ranije smo imali sličnih problema, ali smo uvek nalazili rešenja i izlazili jači iz takvih situacija", rekao je Nikolić.

Trener Partizana svestan je da u goste dolazi ekipa koja ima kvalitet da igra Ligu šampiona.

"Igraćemo protiv još jednog atraktivnog rivala, ekipe koja sigurno ima kvalitet za najjače evropsko takmičenje. Dokazali su to u kvalifikacijama protiv Arsenala i trenutnim plasmanom na tabeli turske lige, gde su prvi ispred Galatasaraja i Fenerbahčea. Nije moj običaj da pričam o kvalitetima protivnika. Sve što mislim o njima, rekao sam igračima u sklopu pripreme utakmice. Mogu da kažem da su jaki na lopti, u pas igri, čvrsti... Vrlo ozbiljan protivnik", zaključio je Nikolić.

Mladi Andrija Živković najavio je borbenu igru Partizanovih fudbalera protiv Bešiktaša.

"Znamo koliko su dobri, ali mi ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo i da pobedimo".

S obzirom da i on odlično izvodi prekide, upitan je da li će možda preuzeti odgovornost za neki od narednih "slobodnjaka" umesto već dokazanog majstora Nikole Drinčića.

"Svi znamo da je Drina odličan za prekide. To je sve stvar dogovora. Videćemo, biće prilika...", ne žuri se mladom ofanzivcu crno-belih.

Komentari / 0

Ostavite komentar