Русија казнила Црну Гору

Одузета дозвола Атлас банци у Москви!

Регион 22.10.2014 | 22:23
Русија казнила Црну Гору

У Аталас банци наводе став Асоцијације руских банака да је одлука руских монетарних власти "престрога". 

Арбитражни суд у Москви потврдио је одлуку Централне банке Русије о одузимању лиценце за рад московској филијали Атлас банке црногорскод бизнисмена Душка Кнежевића, саопштено је данас из те банке. Атлас банка ће се жалити на одлуку суда коју сматра "престрогом", али је најављена и продаја њене московске филијле и пренос челокупног власништва банке на црногорско-српски конзорцијум.

Централна банка Русије је почетком маја одузела лиценцу за рад банци црногорског бизнисмена и власника Атлас групе, због сумње да је Кнежевићева банка сумњивим трансакцијама из Русије изнела око 180 милиона евра.

У Аталас банци наводе став Асоцијације руских банака, коју чини преко 700 банака у Русији, а која оцењује да је одлука руских, монетарних власти "престрога" у односу на неправилности уочене током контроле. Наводи се да је Атлас банка у законском року уклонила неправилности које је уочила Централна банке, али да је регулатор и поред тога одузео лиценцу за рад.

Оцењено је да је реч о "политичкој одлуци" и да је она последица санкција Европске уније Русији, а којим се придружила и Црна Гора.

Извор: Курир

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Вук

22.10.2014 20:44

То је тек почетак...присјешће дјетићима НАТО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјо

22.10.2014 20:50

Па ста ако је у вези санкција,јел то Руси несмију црногорцима уводити санкције а ови могу Русима.Као ови су европејци јел па могу и са Русима да се играју.Сто не отворите банку у Бриселу и не радите тамо тако?Не јер знате да це те на робију одмах и да вас неце ни погледати ти васи европејци.Јос се Русија мекано понаса ста јој раде којекакве сусе балканске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

23.10.2014 12:03

Нека виде ђетићи да нису ни пола зрна пјеска за Русе. Ако су увели санкције па ето им. Како ли ће сада њихови савезници реаговати хаха. Знају Руси да у ЦГ 90% бизнисмена - мафијаш. Тек је почело.

ОДГОВОРИТЕ