Либија: Владине снаге ушле у Бенгази

Снаге либијске владе ушле су у Бенгази и са исламистичким милицијама воде жестоке борбе за контролу над тим градом на истоку земље, изјавио је данас портпарол либијске војске.

Свијет 22.10.2014 | 21:30
Либија: Владине снаге ушле у Бенгази

Портпарол либијских специјалних снага Мелуд ал Зеви саопштио је да су владине снаге најпре преузеле област Бенина где се налази аеродром, а затим и друге четврти Бенгазија, међу којима Седи Калифа, пренео је АП.

Либијска међународно призната влада позвала је у уторак становнике Триполија на кампању грађанске непослушности, док њене снаге не преузму и престоницу од милитантних група.

Кабинет премијера Абдулаха ал-Танија, саопштио је на својој страници на Фејсбуку, да су власти наредиле либијским оружаним снагама "да напредују ка Триполију да би ослободиле престоницу и државне институције од наоружаних група".

У интервјуу за ову агенцију, Тани је рекао да су се војне снаге ујединиле у покушају да поново заузму Триполи и други по величини град Бенгази од исламиста.

Нафтом богата афричка држава, Либија се налази у превирању још од побуне у којој је пре три године свргнут либијски вођа Моамер Гадафи, с тим што се прелазна влада сукобљава са моћним милицијама које настоје да је збаце.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар