Нијемци 'опљачкали' Рим послије пет векова!

Газета дело Спорт позајмила чувено пустошење Вечног града од стране германских трупа 1527. године за наслов који описује најтежи пораз на домаћем терену једне италијанске екипе у европским такмичењима.

Фудбал 22.10.2014 | 17:40
Нијемци 'опљачкали' Рим послије пет векова!

У првом плану спортске штампе на Апенинском полуострву је катастрофалан пораз Роме од Бајерна, најтежи у историји италијанског клупског фудбала који се догодио јужно од Алпа. Под дејеством шока преживљеног на Олимпику, Италијани се уздају у Јувентус и Апача који јутрос крштен као "Ахил" и "истеривач ђавола". Такође се најављује продужетек уговора Квдрада са Фјорентином и могућност да Торес после само пола године напусти Милан и придружи се свом бившем тренеру Ди Матеу у Шалкеу.

ЛА ГАЗЗЕТТА ДЕЛЛО СПОРТ

"Пљачка Рима", позајмила је Газета чувено пустошење Вечног града од стране германских трупа 1527. године за наслов који описује најтежи пораз на домаћем терену једне италијанске екипе у европским такмичењима.

"Гвардиола очитао лекцију Гарсији, претрпљен историјски нокаут од Бајерна 7-1", пише у поднаслову Газете поред којег доминира фотографија Робена који прославља један од своја два гола Моргану де Санктису.

Историјски мотиви су искоришћени и за најаву утакмице Јувентуса против Олимпијакоса у Атини са надом да Бјанконери не окусе на својој кожи "грчку трагедију".

"Тевез као Ахил води Јуве: у Атини су потребни хероји", наслов је Газете. У поднаслову се преносе речи Алегрија да се узда у велику представу Видала као и да је Мората у предности над Љорентеом да истрчи од првог минута на терен.

Милански спортски дневник преноси и позив председника УЕФА Мишела Платинија упућен свом бившем клубу са којим је освојио све што се могло освојити: "Бјанконери мењајте курс: у Европи младе генерације не знају ко сте".

Газете јутрос објављује и новости из табора Фјорентине која је блиндирала колубијског репрезентативца: "Квадрадо потписује: прудужетек уговора до 2019. и плата удвостручена". Једна од ретких добрих вести за Интер у последњим данима је буђење Ернанеса који је представљен као филм у којој је главна "дива” Џулија Робертс:
"Ернанес тресе мреже, моли се и воли: пророк се вратио".

На крају, Газета се бави и дилемом Инзагија коме дати поверење да чува мрежу Милана:
"Абијати или Лопез? Инзаги ко ће на гол?".

ЦОРРИЕРЕ ДЕЛЛО СПОРТ

"Рома, тако не иде" наслов је римског спротског дневника са фотографијом прилично дезоријентисаног тренера Рудија Гарсије.

"Бајерн понизио Ђалоросе: 7-1. Плаћен велики број грешака које су плод уображености против фантастичног тима. Гарсија: погрешна тактика, моја грешка. Поклон стигао од ЦСКА, који је преокренуо резултат и ремизирао са Манчестер Ситијем 2-2", поднаслов је Коријереа.

У редакцијском коментару Коријереа на насловној страни осим образлагања мотива ноћне море која се поновила после седам година са Олд Трафорда када је Манчестер демолирао Спалетијеву Рому са 7:1, хвали се понашање и држање навијача Роме који су остали до краја на Олимпику и бодрили упркос демприментном резултату свој тим.
"Јуве спреман за јуриш: Тевез спреман. Алегри: У Атини нас очекује тврда утакмица", најава је вечерашњег меча Јувентуса против Олимпијакоса на првој страни Коријереа.

Римски лист пише и о недаћама Лација, односно капитена Маурија чији је повратак на терен коинцидирао са три узастопна тријумфа у шампионату:
"Лацио губи Маурија, своју амајлиљу. Капитен има упалу крајника, збринут у болници, прескаче утакмицу против Торина после три узастопне победе".

ТУТТОСПОРТ

"ИСТЕРИВАЧ ЂАВОЛА", наслов је на шест стубаца на првој страни Тутоспорта који апострофира Тевеза пред вечерашњи "пакао" који очекује Јувентус у Атини.
"Сви са Апачом који још не зна ко ће му бити партнер у шпицу: Љоренте или Мората. Алегри: забрањен погрешан корак. Мичел мотивише Олимпијакос: Бићемо злочести", поднаслов је торинског спортског листа.

Није изостао ни наслов о бродолому Роме против Бајерна: "Рома, какав крах". У наставку се додаје да је Бајерн био неодољив и да је Рома "попила" седам ћушки, али да се захваљује ЦСКА који је ремизирао са Манчестер Ситијем.

Тутоспорт наставља да се бави кризом у Интеру:
"Тензије у Интеру. Мацари мора да ућутка Моратија већ у Лиги Европе", алудира лист на отворене критике почасног председника Неразура на рачун тренера.

Насловна страна се затвара са гласинама које стижу са фудбалске пијаце која већ, како је познато, не затвара капије никад:
"Ди Матео зове Тореса у Шалке, Милан размишља". Ел Нињо се није уклопио најбоље у нову средину и будући да има огромну плату Росонери размишљају да га продају Немцима већ у јануару.

Коментари / 0

Оставите коментар