Nijemci 'opljačkali' Rim poslije pet vekova!

Gazeta delo Sport pozajmila čuveno pustošenje Večnog grada od strane germanskih trupa 1527. godine za naslov koji opisuje najteži poraz na domaćem terenu jedne italijanske ekipe u evropskim takmičenjima.

Fudbal 22.10.2014 | 17:40
Nijemci 'opljačkali' Rim poslije pet vekova!

U prvom planu sportske štampe na Apeninskom poluostrvu je katastrofalan poraz Rome od Bajerna, najteži u istoriji italijanskog klupskog fudbala koji se dogodio južno od Alpa. Pod dejestvom šoka preživljenog na Olimpiku, Italijani se uzdaju u Juventus i Apača koji jutros kršten kao "Ahil" i "isterivač đavola". Takođe se najavljuje produžetek ugovora Kvdrada sa Fjorentinom i mogućnost da Tores posle samo pola godine napusti Milan i pridruži se svom bivšem treneru Di Mateu u Šalkeu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

"Pljačka Rima", pozajmila je Gazeta čuveno pustošenje Večnog grada od strane germanskih trupa 1527. godine za naslov koji opisuje najteži poraz na domaćem terenu jedne italijanske ekipe u evropskim takmičenjima.

"Gvardiola očitao lekciju Garsiji, pretrpljen istorijski nokaut od Bajerna 7-1", piše u podnaslovu Gazete pored kojeg dominira fotografija Robena koji proslavlja jedan od svoja dva gola Morganu de Sanktisu.

Istorijski motivi su iskorišćeni i za najavu utakmice Juventusa protiv Olimpijakosa u Atini sa nadom da Bjankoneri ne okuse na svojoj koži "grčku tragediju".

"Tevez kao Ahil vodi Juve: u Atini su potrebni heroji", naslov je Gazete. U podnaslovu se prenose reči Alegrija da se uzda u veliku predstavu Vidala kao i da je Morata u prednosti nad Ljorenteom da istrči od prvog minuta na teren.

Milanski sportski dnevnik prenosi i poziv predsednika UEFA Mišela Platinija upućen svom bivšem klubu sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti: "Bjankoneri menjajte kurs: u Evropi mlade generacije ne znaju ko ste".

Gazete jutros objavljuje i novosti iz tabora Fjorentine koja je blindirala kolubijskog reprezentativca: "Kvadrado potpisuje: prudužetek ugovora do 2019. i plata udvostručena". Jedna od retkih dobrih vesti za Inter u poslednjim danima je buđenje Ernanesa koji je predstavljen kao film u kojoj je glavna "diva” Džulija Roberts:
"Ernanes trese mreže, moli se i voli: prorok se vratio".

Na kraju, Gazeta se bavi i dilemom Inzagija kome dati poverenje da čuva mrežu Milana:
"Abijati ili Lopez? Inzagi ko će na gol?".

CORRIERE DELLO SPORT

"Roma, tako ne ide" naslov je rimskog sprotskog dnevnika sa fotografijom prilično dezorijentisanog trenera Rudija Garsije.

"Bajern ponizio Đalorose: 7-1. Plaćen veliki broj grešaka koje su plod uobraženosti protiv fantastičnog tima. Garsija: pogrešna taktika, moja greška. Poklon stigao od CSKA, koji je preokrenuo rezultat i remizirao sa Mančester Sitijem 2-2", podnaslov je Korijerea.

U redakcijskom komentaru Korijerea na naslovnoj strani osim obrazlaganja motiva noćne more koja se ponovila posle sedam godina sa Old Traforda kada je Mančester demolirao Spaletijevu Romu sa 7:1, hvali se ponašanje i držanje navijača Rome koji su ostali do kraja na Olimpiku i bodrili uprkos demprimentnom rezultatu svoj tim.
"Juve spreman za juriš: Tevez spreman. Alegri: U Atini nas očekuje tvrda utakmica", najava je večerašnjeg meča Juventusa protiv Olimpijakosa na prvoj strani Korijerea.

Rimski list piše i o nedaćama Lacija, odnosno kapitena Maurija čiji je povratak na teren koincidirao sa tri uzastopna trijumfa u šampionatu:
"Lacio gubi Maurija, svoju amajlilju. Kapiten ima upalu krajnika, zbrinut u bolnici, preskače utakmicu protiv Torina posle tri uzastopne pobede".

TUTTOSPORT

"ISTERIVAČ ĐAVOLA", naslov je na šest stubaca na prvoj strani Tutosporta koji apostrofira Teveza pred večerašnji "pakao" koji očekuje Juventus u Atini.
"Svi sa Apačom koji još ne zna ko će mu biti partner u špicu: Ljorente ili Morata. Alegri: zabranjen pogrešan korak. Mičel motiviše Olimpijakos: Bićemo zločesti", podnaslov je torinskog sportskog lista.

Nije izostao ni naslov o brodolomu Rome protiv Bajerna: "Roma, kakav krah". U nastavku se dodaje da je Bajern bio neodoljiv i da je Roma "popila" sedam ćuški, ali da se zahvaljuje CSKA koji je remizirao sa Mančester Sitijem.

Tutosport nastavlja da se bavi krizom u Interu:
"Tenzije u Interu. Macari mora da ućutka Moratija već u Ligi Evrope", aludira list na otvorene kritike počasnog predsednika Nerazura na račun trenera.

Naslovna strana se zatvara sa glasinama koje stižu sa fudbalske pijace koja već, kako je poznato, ne zatvara kapije nikad:
"Di Mateo zove Toresa u Šalke, Milan razmišlja". El Ninjo se nije uklopio najbolje u novu sredinu i budući da ima ogromnu platu Rosoneri razmišljaju da ga prodaju Nemcima već u januaru.

Komentari / 0

Ostavite komentar