Платини: Менаџери су зло!

Председник УЕФА незадовољан је стањем у врху фудбалске пирамиде, ургира на Европску Унију да му помогне.

Фудбал 22.10.2014 | 20:55
Платини: Менаџери су зло!

Председник УЕФА Мишел Платини затражио је од Европске Уније (ЕУ) да подржи његов план о укидању власништва треће стране над играчима. Француз је рекао да без правне помоћи коју само ЕУ може да пружи, тешко да ће моћи нешто да се поправи у том погледу.

А ствари су по мишљењу легендарног Француза отишле предалеко.

"У неколико прилика претходних година сведочио сам многим неморалним стварима које су се десиле у фудбалској пирамиди. Сви знате колико сам решен да станем томе на крај. Не верујем да се то може искоренити ћутањем, већ, напротив, у борбу против тога мора се уложити огромна енергија и колективна акција", рекао је Платини у обраћању ЕУ министрима.

"Подлим методама и суровим циљевима, овај феномен је показао грубо непоштовање људског достојанства, интегритета у нашим такмичењима, па чак и у финансирању базичног спорта. Ова одвратна пракса, коју смо претходно виђали само у Јужној Америци, сада се шири целом Европом", грми даље Платини, који је још раније најавио борбу са менаџерима чији утицај у неким случајевима премашује и моћ клубова што се можда и најбоље видело на примеру Спортинга из Лисабона.

"Овоме нема места у европском спорту. Зато нам треба правни оквир који би то сузбио. Ако не будемо реаговали на прави начин, то неће бити само пораз Европске фудбалске федерације, неће бити ни пораз спортског покрета, већ целе Европе", изричит је био бивши ас Француске и Јувентуса.

 

Коментари / 0

Оставите коментар