Platini: Menadžeri su zlo!

Predsednik UEFA nezadovoljan je stanjem u vrhu fudbalske piramide, urgira na Evropsku Uniju da mu pomogne.

Fudbal 22.10.2014 | 20:55
Platini: Menadžeri su zlo!

Predsednik UEFA Mišel Platini zatražio je od Evropske Unije (EU) da podrži njegov plan o ukidanju vlasništva treće strane nad igračima. Francuz je rekao da bez pravne pomoći koju samo EU može da pruži, teško da će moći nešto da se popravi u tom pogledu.

A stvari su po mišljenju legendarnog Francuza otišle predaleko.

"U nekoliko prilika prethodnih godina svedočio sam mnogim nemoralnim stvarima koje su se desile u fudbalskoj piramidi. Svi znate koliko sam rešen da stanem tome na kraj. Ne verujem da se to može iskoreniti ćutanjem, već, naprotiv, u borbu protiv toga mora se uložiti ogromna energija i kolektivna akcija", rekao je Platini u obraćanju EU ministrima.

"Podlim metodama i surovim ciljevima, ovaj fenomen je pokazao grubo nepoštovanje ljudskog dostojanstva, integriteta u našim takmičenjima, pa čak i u finansiranju bazičnog sporta. Ova odvratna praksa, koju smo prethodno viđali samo u Južnoj Americi, sada se širi celom Evropom", grmi dalje Platini, koji je još ranije najavio borbu sa menadžerima čiji uticaj u nekim slučajevima premašuje i moć klubova što se možda i najbolje videlo na primeru Sportinga iz Lisabona.

"Ovome nema mesta u evropskom sportu. Zato nam treba pravni okvir koji bi to suzbio. Ako ne budemo reagovali na pravi način, to neće biti samo poraz Evropske fudbalske federacije, neće biti ni poraz sportskog pokreta, već cele Evrope", izričit je bio bivši as Francuske i Juventusa.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar