Шалке на зиму спрема 'поклоне' за Ди Матеа!

Немачки клуб ће покушати у зимском прелазном року да доведе два велика појачања.

Фудбал 22.10.2014 | 20:40
Шалке на зиму спрема 'поклоне' за Ди Матеа!

Шалке је спремио трансфер бомбе за јануарски прелазни рок, тврди добро обавештени Билд! Клуб из Гелзенкирхена ће покуишати у јануарском прелазном року да доведе Фернанда Тореса и Џердана Шаћирија! То би био поклон новом тренеру Роберту Ди Матеу.

Поготово изненађујуће делује прича о довођењу Тореса који је прошлог лета прешао из Челсија у Милан на двогодишњу позајмицу. Ипак, Шпанац у дресу Росонера није заблистао, стандардан је, али је постигао само један гол. Тренер Инзаги наводно не би имао ништа против да се одрекне Ел Ниња, али се трансферу противи Галијани који је уложио много труда да доведе Шпанца на јефтину позајмицу.

Торес је велика жеља Ди Матеа. Заједно су сарађивали у Челсију у сезони када су Плавци освојили Лигу шампиона и Ди Матео би да опет наставе сарадњу. Торесу би то био трећи клуб од почетка сезоне. Правила ФИФА не дозвољавају да фудбалер игра за три клуба у сезони, али с обзиром да Торес није играо за Челси на почетку сезоне, пре него што је прешао у Милан, не постоје правне препреке да се трансфер реализује. Такође, била би то исплативија опција и за Челси пошто би Шалке прихватио све обавезе из уговора, за разлику од Милана који плаћа само део Торесових годишњих примања. Долазак Тореса би могао да буде алтернатива за одлазак Класа Јана Хунтелара којем истиче уговор следећег лета, па би Шалке могао да га прода за пет милиона евра како не би потпуно остао без обештећења. Тотенхем, Ливерпул и Галатасарај се помињу као заинтересовани клубови за Холанђанина.

Друго велико појачање за Краљевско-плаве би могао да буде Џердан Шаћири који је и ове сезоне у другом плану код Пепа Гвардиоле и жели већу минутажу. Бајерн би пристао на ту опцију, али само под условом да одлазак Шаћирија подразумева и долазак Јулијана Дракслера у Минхен. Наравно, Баварци би уз Швајцарца албанског порекла проследили и новац Шалкеу у замену за Дракслера.

На Билдова питања да ли су доласци Тореса и Дракслера реалне опције, Шалкеови директори Клеменс и Хелд су остали загонетни и кратко прокоменарисали да је „све могуће“ и да ће Ди Матео добити одређена појачања у јануару...

Коментари / 0

Оставите коментар