Šalke na zimu sprema 'poklone' za Di Matea!

Nemački klub će pokušati u zimskom prelaznom roku da dovede dva velika pojačanja.

Fudbal 22.10.2014 | 20:40
Šalke na zimu sprema 'poklone' za Di Matea!

Šalke je spremio transfer bombe za januarski prelazni rok, tvrdi dobro obavešteni Bild! Klub iz Gelzenkirhena će pokuišati u januarskom prelaznom roku da dovede Fernanda Toresa i Džerdana Šaćirija! To bi bio poklon novom treneru Robertu Di Mateu.

Pogotovo iznenađujuće deluje priča o dovođenju Toresa koji je prošlog leta prešao iz Čelsija u Milan na dvogodišnju pozajmicu. Ipak, Španac u dresu Rosonera nije zablistao, standardan je, ali je postigao samo jedan gol. Trener Inzagi navodno ne bi imao ništa protiv da se odrekne El Ninja, ali se transferu protivi Galijani koji je uložio mnogo truda da dovede Španca na jeftinu pozajmicu.

Tores je velika želja Di Matea. Zajedno su sarađivali u Čelsiju u sezoni kada su Plavci osvojili Ligu šampiona i Di Mateo bi da opet nastave saradnju. Toresu bi to bio treći klub od početka sezone. Pravila FIFA ne dozvoljavaju da fudbaler igra za tri kluba u sezoni, ali s obzirom da Tores nije igrao za Čelsi na početku sezone, pre nego što je prešao u Milan, ne postoje pravne prepreke da se transfer realizuje. Takođe, bila bi to isplativija opcija i za Čelsi pošto bi Šalke prihvatio sve obaveze iz ugovora, za razliku od Milana koji plaća samo deo Toresovih godišnjih primanja. Dolazak Toresa bi mogao da bude alternativa za odlazak Klasa Jana Huntelara kojem ističe ugovor sledećeg leta, pa bi Šalke mogao da ga proda za pet miliona evra kako ne bi potpuno ostao bez obeštećenja. Totenhem, Liverpul i Galatasaraj se pominju kao zainteresovani klubovi za Holanđanina.

Drugo veliko pojačanje za Kraljevsko-plave bi mogao da bude Džerdan Šaćiri koji je i ove sezone u drugom planu kod Pepa Gvardiole i želi veću minutažu. Bajern bi pristao na tu opciju, ali samo pod uslovom da odlazak Šaćirija podrazumeva i dolazak Julijana Drakslera u Minhen. Naravno, Bavarci bi uz Švajcarca albanskog porekla prosledili i novac Šalkeu u zamenu za Drakslera.

Na Bildova pitanja da li su dolasci Toresa i Drakslera realne opcije, Šalkeovi direktori Klemens i Held su ostali zagonetni i kratko prokomenarisali da je „sve moguće“ i da će Di Mateo dobiti određena pojačanja u januaru...

Komentari / 0

Ostavite komentar