Још мало о рекордима у ЛШ

Уторак, 21. октобар био је по много чему историјски у Лиги шампиона. Ипак, један рекорд није оборен. Али, зато јесу неки други.

Фудбал 22.10.2014 | 22:10
Још мало о рекордима у ЛШ

Прштало је у уторак увече широм Европе!

Падали су голови као на траци у Лиги шампиона - укупно 40!

Чакпет голова по утакмицивиђено је у првом дану 3. кола Лиге шампиона! Само једном у историји "пало" их је више за једно вече - 1. октобра 1997. Тада их је постигнуто 44!

На "седмицама" су се задржали Шахтјор из Доњецка и минхенски Бајерн.

Управо је "рударима" из Украјине недостајао један гол да изједначе најубедљивију победу до сада остварену у историји Лиге шампиона.

Шахтјор је разнео БАТЕ Борисов 7:0, што је друга најубедљивија победа у овом такмичењу.

А најубедљивију је остварио Ливерпул против Бешикташа - 8:0. Било је то 6. новермбра 2007. године на Енфилд роуду.

Шахтјор је, међутим, ушао у анале Лиге шампиона, као први тим који је дао шест голова за једно полувреме! А Луиз Адријано је изједначио досадашњи рекорд Лионела Месија у броју голова који је један играч дао на утакмици - пет.

Адријано је пет голова дао БАТЕ Борисову, а Месију је то пошло за ногом против Бајера из Леверкузена 7. марта 2012. године.

Победа од 7:0 није реткост у Лиги шампиона. Истим резултатом Јувентус је испрашио Олимпијакос 2003. године, Арсенал Славију из Прага 2006. године, Олимпик из Марсеја је седам голова дао против Жилине у Словачкој 2010. године. И Валенсија је остварила 7:0 против белгијског Генка 2011. године, а Бајерн је увалио седам комада Базелу.

Резултат од 7:1, који је Бајерн остварио против Роме на "Олимпику" већ је виђен у Лиги шампиона. Лион је 2012. године тај резузлтат направио против Динама у Загребу.

Бајерн, Шахтјор, Лион и Олимпик из Марсеја су једини клубови у досадашњој историји Лиге шампиона који су дали седам голова на гостујућим теренима.

Нови рекорд Лиге шампиона постављен је у уторак увече и по још два статистичка податка. У првих 45 минута свих мечева постигнут је укупно 21 гол.

А, уз то, укупно осам голова дато је са пенала. То је нови рекорд овог такмичења. Да је фудбалер Марибора Агим Ибраими погодио са "беле тачке" против Челсија у уторак увече, тај рекорд би био још већи.

Досадашњи рекорди по броју голова датих из пенала био је шест. То је забележено 13. септембра 2000. године и 29. септембра 2010. године.

Коментари / 0

Оставите коментар