Još malo o rekordima u LŠ

Utorak, 21. oktobar bio je po mnogo čemu istorijski u Ligi šampiona. Ipak, jedan rekord nije oboren. Ali, zato jesu neki drugi.

Fudbal 22.10.2014 | 22:10
Još malo o rekordima u LŠ

Prštalo je u utorak uveče širom Evrope!

Padali su golovi kao na traci u Ligi šampiona - ukupno 40!

Čakpet golova po utakmiciviđeno je u prvom danu 3. kola Lige šampiona! Samo jednom u istoriji "palo" ih je više za jedno veče - 1. oktobra 1997. Tada ih je postignuto 44!

Na "sedmicama" su se zadržali Šahtjor iz Donjecka i minhenski Bajern.

Upravo je "rudarima" iz Ukrajine nedostajao jedan gol da izjednače najubedljiviju pobedu do sada ostvarenu u istoriji Lige šampiona.

Šahtjor je razneo BATE Borisov 7:0, što je druga najubedljivija pobeda u ovom takmičenju.

A najubedljiviju je ostvario Liverpul protiv Bešiktaša - 8:0. Bilo je to 6. novermbra 2007. godine na Enfild roudu.

Šahtjor je, međutim, ušao u anale Lige šampiona, kao prvi tim koji je dao šest golova za jedno poluvreme! A Luiz Adrijano je izjednačio dosadašnji rekord Lionela Mesija u broju golova koji je jedan igrač dao na utakmici - pet.

Adrijano je pet golova dao BATE Borisovu, a Mesiju je to pošlo za nogom protiv Bajera iz Leverkuzena 7. marta 2012. godine.

Pobeda od 7:0 nije retkost u Ligi šampiona. Istim rezultatom Juventus je isprašio Olimpijakos 2003. godine, Arsenal Slaviju iz Praga 2006. godine, Olimpik iz Marseja je sedam golova dao protiv Žiline u Slovačkoj 2010. godine. I Valensija je ostvarila 7:0 protiv belgijskog Genka 2011. godine, a Bajern je uvalio sedam komada Bazelu.

Rezultat od 7:1, koji je Bajern ostvario protiv Rome na "Olimpiku" već je viđen u Ligi šampiona. Lion je 2012. godine taj rezuzltat napravio protiv Dinama u Zagrebu.

Bajern, Šahtjor, Lion i Olimpik iz Marseja su jedini klubovi u dosadašnjoj istoriji Lige šampiona koji su dali sedam golova na gostujućim terenima.

Novi rekord Lige šampiona postavljen je u utorak uveče i po još dva statistička podatka. U prvih 45 minuta svih mečeva postignut je ukupno 21 gol.

A, uz to, ukupno osam golova dato je sa penala. To je novi rekord ovog takmičenja. Da je fudbaler Maribora Agim Ibraimi pogodio sa "bele tačke" protiv Čelsija u utorak uveče, taj rekord bi bio još veći.

Dosadašnji rekordi po broju golova datih iz penala bio je šest. To je zabeleženo 13. septembra 2000. godine i 29. septembra 2010. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar