Блажич: Одбраном рушимо њихов напад

"Ако ми одиграмо одбрану на нашем нивоу, њихов напад ће да падне", тврди бек Црвене звезде Телеком уочи гостовања у Литванији.

Кошарка 22.10.2014 | 18:55
Блажич: Одбраном рушимо њихов напад

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одлично су почели сезону: пет утакмица - пет победа!

Уз максималан учинак у АБА лиги, остварена је и победа на старту Евролиге. Сигурном игром у Београду је савладан Галатасарај (76:68), а резултат је могао да буде и убедљивији пошто су изабраници Дејана Радоњића у појединим тренуцима меча имали и 18 поена предности.

Наредни ривал у елитном такмичењу црвено-белима биће литвански Нептунас, у четвртак у Клајпеди (18 часова).Словеначки репрезентативац Јака Блажич у изјави за клупски сајт истакао је да напоран пут (прво авионом, па аутобусом) не сме да буде алиби уочи тешког дуела који очекује екипу.

"Не можемо да тражимо изговоре за утакмицу. У мислима имамо једну жељу, а то је да победимо Нептунас, иако ће сигурно бити тешко. Нептунас је добар тим, имају доста искусних и квалитетних играча, а сви добро знамо каква је Литванија кошаркашка сила и какву школу гаји. Ипак, ми знамо шта желимо и имамо у главама како да до тога дођемо", рекао је Блажич.

По његовом мишљењу, ако заустави шутере Нептунаса, Звезда ће бити на пола пута до победе.

"Морамо да кренемо агресивно од почетка. Желимо да им онемогућимо отворене шутеве и лаке поене. Мислим да ће наша агресивна одбрана бити решење за њихове шутере, јер ако ми одиграмо одбрану на нашем нивоу, њихов напад ће да падне. Ипак, морамо да будемо стрпљиви и концентрисани свих 40 минута".

Против Галатасараја, поред добре одбране, црвено-беле је красила и разноврсност у нападу. Блажич је био веома расположен. Исто тако Бобан Марјановић и Маркус Вилијамс.

"Имамо доста квалитетних играча. Ове године ћемо играти пуно утакмица и зато је јако важно да увек неко други може да искочи у први план. Наша филозофија је да играмо тимски, добро у одбрани и да нам то доноси поене из контра напада. Мислим да је то најбитније за целу сезону", сматра Блажич.

За словеначког играча, наредни ривал прилично је непознат.

"Искрен да будем, нисам знао много играча Нептунаса пре скаутинга који смо одрадили. Познавао сам Гаилијуса који је претходне сезоне наступао за Олимпију, а остале смо додатно упознали у претходних неколико дана. Имамо времена до утакмице да сакупимо још информација".

"Када играмо на домаћем терену онда имамо уз нас најбоље навијаче у Европи. Енергија тада стиже са трибина и много је лакше. На гостујућем терену морамо сами у себи да пронађемо мотивацију и одиграмо најбоље што можемо. Наш циљ је да победимо и то је само по себи више него довољна мотивација за меч са Нептунасом", истакао је Јака Блажич.

Коментари / 0

Оставите коментар