Blažič: Odbranom rušimo njihov napad

"Ako mi odigramo odbranu na našem nivou, njihov napad će da padne", tvrdi bek Crvene zvezde Telekom uoči gostovanja u Litvaniji.

Košarka 22.10.2014 | 18:55
Blažič: Odbranom rušimo njihov napad

Košarkaši Crvene zvezde Telekom odlično su počeli sezonu: pet utakmica - pet pobeda!

Uz maksimalan učinak u ABA ligi, ostvarena je i pobeda na startu Evrolige. Sigurnom igrom u Beogradu je savladan Galatasaraj (76:68), a rezultat je mogao da bude i ubedljiviji pošto su izabranici Dejana Radonjića u pojedinim trenucima meča imali i 18 poena prednosti.

Naredni rival u elitnom takmičenju crveno-belima biće litvanski Neptunas, u četvrtak u Klajpedi (18 časova).Slovenački reprezentativac Jaka Blažič u izjavi za klupski sajt istakao je da naporan put (prvo avionom, pa autobusom) ne sme da bude alibi uoči teškog duela koji očekuje ekipu.

"Ne možemo da tražimo izgovore za utakmicu. U mislima imamo jednu želju, a to je da pobedimo Neptunas, iako će sigurno biti teško. Neptunas je dobar tim, imaju dosta iskusnih i kvalitetnih igrača, a svi dobro znamo kakva je Litvanija košarkaška sila i kakvu školu gaji. Ipak, mi znamo šta želimo i imamo u glavama kako da do toga dođemo", rekao je Blažič.

Po njegovom mišljenju, ako zaustavi šutere Neptunasa, Zvezda će biti na pola puta do pobede.

"Moramo da krenemo agresivno od početka. Želimo da im onemogućimo otvorene šuteve i lake poene. Mislim da će naša agresivna odbrana biti rešenje za njihove šutere, jer ako mi odigramo odbranu na našem nivou, njihov napad će da padne. Ipak, moramo da budemo strpljivi i koncentrisani svih 40 minuta".

Protiv Galatasaraja, pored dobre odbrane, crveno-bele je krasila i raznovrsnost u napadu. Blažič je bio veoma raspoložen. Isto tako Boban Marjanović i Markus Vilijams.

"Imamo dosta kvalitetnih igrača. Ove godine ćemo igrati puno utakmica i zato je jako važno da uvek neko drugi može da iskoči u prvi plan. Naša filozofija je da igramo timski, dobro u odbrani i da nam to donosi poene iz kontra napada. Mislim da je to najbitnije za celu sezonu", smatra Blažič.

Za slovenačkog igrača, naredni rival prilično je nepoznat.

"Iskren da budem, nisam znao mnogo igrača Neptunasa pre skautinga koji smo odradili. Poznavao sam Gailijusa koji je prethodne sezone nastupao za Olimpiju, a ostale smo dodatno upoznali u prethodnih nekoliko dana. Imamo vremena do utakmice da sakupimo još informacija".

"Kada igramo na domaćem terenu onda imamo uz nas najbolje navijače u Evropi. Energija tada stiže sa tribina i mnogo je lakše. Na gostujućem terenu moramo sami u sebi da pronađemo motivaciju i odigramo najbolje što možemo. Naš cilj je da pobedimo i to je samo po sebi više nego dovoljna motivacija za meč sa Neptunasom", istakao je Jaka Blažič.

Komentari / 0

Ostavite komentar