Хидинк остао на клупи 'Лала'

ФС Холандије подржао је селектора репрезентације Гуса Хидинка, упркос лошим резултатима у квалификацијама за Европско првенство 2016. године у Француској.

Фудбал 22.10.2014 | 17:25
Хидинк остао на клупи 'Лала'

Медији и навијачи у Холандији критиковали су Хидинка због лоше игре и резултата у утакмицама против Чешке и Исланда, које је Холандија изгубила и затражили његову оставку. После три кола у квалификационој Групи А Холандија има три бода, а Исланд и Чешка по девет.

"Имали смо одличан резултат на СВетском првенству у Бразилу, а често се деси да почетак другог такмичења буде тежак. После разочаравајућих резултата наш циљ је и даље исти - пласман на Европско првенство 2016. године. Фудбалски савез Холандије верује да ће овај стручни штаб и играчи тај циљ испунити", наводи се у саопштењу Савеза.

Хидинк је најавио промене за наредне утакмице и рекао да је важно да екипа буде сложна.

"Јасно је да смо желели боље резултате на почетку квалификација. Сада је важно да се држимо заједно и остваримо наш циљ. Не могу да кажем шта ћу да променим, још је рано за то. Видећемо у наредним утакмицама", рекао је Хидинк.

Наредну утакмицу Холандија ће играти 16. новембра на свом терену против Летоније.

Хидинк је овог лета преузео репрезентацију Холандије од Луја ван Гала, који је после освајања трећег места на Светском првенству у Бразилу преузео Манчестер јунајтед.

Коментари / 0

Оставите коментар