Hidink ostao na klupi 'Lala'

FS Holandije podržao je selektora reprezentacije Gusa Hidinka, uprkos lošim rezultatima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Fudbal 22.10.2014 | 17:25
Hidink ostao na klupi 'Lala'

Mediji i navijači u Holandiji kritikovali su Hidinka zbog loše igre i rezultata u utakmicama protiv Češke i Islanda, koje je Holandija izgubila i zatražili njegovu ostavku. Posle tri kola u kvalifikacionoj Grupi A Holandija ima tri boda, a Island i Češka po devet.

"Imali smo odličan rezultat na SVetskom prvenstvu u Brazilu, a često se desi da početak drugog takmičenja bude težak. Posle razočaravajućih rezultata naš cilj je i dalje isti - plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine. Fudbalski savez Holandije veruje da će ovaj stručni štab i igrači taj cilj ispuniti", navodi se u saopštenju Saveza.

Hidink je najavio promene za naredne utakmice i rekao da je važno da ekipa bude složna.

"Jasno je da smo želeli bolje rezultate na početku kvalifikacija. Sada je važno da se držimo zajedno i ostvarimo naš cilj. Ne mogu da kažem šta ću da promenim, još je rano za to. Videćemo u narednim utakmicama", rekao je Hidink.

Narednu utakmicu Holandija će igrati 16. novembra na svom terenu protiv Letonije.

Hidink je ovog leta preuzeo reprezentaciju Holandije od Luja van Gala, koji je posle osvajanja trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Brazilu preuzeo Mančester junajted.

Komentari / 0

Ostavite komentar