Видео: Донбас Арена - поново гађана!!!

Трећи пут ове године стадиона Шахтјора Донбас арена била је мета гранатирања у Доњецку.

Фудбал 22.10.2014 | 15:40
Видео: Донбас Арена - поново гађана!!!

У украјини је већ месецима ратно стање, Доњецк је у средишту сукоба украјинске војске и проруских сепаратиста, а од хаоса није поштеђен ни спорт.

Шахтјор од почетка сезоне је домаћин у Лавову, што је добро с обзиром да је њихов дом Донбас арена често мета експлозија.

Последња се догодила у понедељак поподне, када је стаклени омотач стадиона значајно оштећен услед снажне експлозије на западној и источној страни стадиона.

Директор Донбас арене Вадим Гунко је потврдио да је стадион значајно оштећен, те да је део блокиран због опасних материја. Он је апеловао на становнике Доњецка да ни у ком случају не прилазе стадиону са северне, западне и источне стране, јер није сигурно.

Према његовим речима само је пуком срећом избегнуто да људи буду повређени приликом последње експлозије, јер се стаклени део срушио на простор испред стадиона, а који је предвиђен за пролаз.

Донбас арена је први пут била гранатирана 23. августа, а потом 20. септембра. Није тешко приметити правилност временске линије напада на стадион Шахтјора.

Коментари / 0

Оставите коментар