Video: Donbas Arena - ponovo gađana!!!

Treći put ove godine stadiona Šahtjora Donbas arena bila je meta granatiranja u Donjecku.

Fudbal 22.10.2014 | 15:40
Video: Donbas Arena - ponovo gađana!!!

U ukrajini je već mesecima ratno stanje, Donjeck je u središtu sukoba ukrajinske vojske i proruskih separatista, a od haosa nije pošteđen ni sport.

Šahtjor od početka sezone je domaćin u Lavovu, što je dobro s obzirom da je njihov dom Donbas arena često meta eksplozija.

Poslednja se dogodila u ponedeljak popodne, kada je stakleni omotač stadiona značajno oštećen usled snažne eksplozije na zapadnoj i istočnoj strani stadiona.

Direktor Donbas arene Vadim Gunko je potvrdio da je stadion značajno oštećen, te da je deo blokiran zbog opasnih materija. On je apelovao na stanovnike Donjecka da ni u kom slučaju ne prilaze stadionu sa severne, zapadne i istočne strane, jer nije sigurno.

Prema njegovim rečima samo je pukom srećom izbegnuto da ljudi budu povređeni prilikom poslednje eksplozije, jer se stakleni deo srušio na prostor ispred stadiona, a koji je predviđen za prolaz.

Donbas arena je prvi put bila granatirana 23. avgusta, a potom 20. septembra. Nije teško primetiti pravilnost vremenske linije napada na stadion Šahtjora.

Komentari / 0

Ostavite komentar