Толе: Мишел је обећао правду!

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић верује да ће УЕФА донети "праведну одлуку" о прекинутој утакмици Србија - Албанија. Тако му је обећао председник УЕФА МИшел Платини.

Фудбал 22.10.2014 | 10:10
Толе: Мишел је обећао правду!

"Разговарали смо са Мишелом Платинијем, председником Европске фудбалске асоцијације (УЕФА). Рекао нам је да ће Дисциплинска комисија УЕФА у четвртак донети праведну одлуку о казнама због инцидената и прекида утакмице Србија - Албанија 14. октобра у Београду", изјавио је први човек ФСС агенцији "Анадолија".

Нагласио је да је ФСС прикупио опсежну документацију о прекиду утакмице квалификација за ЕУРО 2016 између Србије и Албаније, и да су је челници државног Савеза са седиштем у Београду доставили у канцеларију УЕФА у швајарском Ниону.

"Прекид утакмице изазвала је летелица са заставом 'велике Албаније'. Да није било тога утакмица би била завршена на најбољи начин. Све је иницирала албанска страна", истакао је Караџић.

Такође је одбацио све оптужбе од албанске стране за прекид меча у квалификационој Групи И.

"На снимцима се јасно види да се њихов играч Џака окреће према клупи Албаније где добија упутство да оде по заставу 'велике Албаније' која је висила на летелици. Залееће се на нашег фудбалера Стефана Митровића који је скидао заставу да би утакмица била настављена. И тада настаје хаос, због којег је меч прекинут".

Утакмица између Србије и Албаније 14. октобра у Београду прекинута је у 41. минуту при резултату 0:0, након што се изнад терена завијорила застава "велике Албаније" окачена на "дрону", којим је управљао неко са или у околини стадиона ФК Партизан.

Потом је на терену дошло до сукоба играча, али и репрезентативаца Албаније са појединим српским навијачима који су утрчали на терен.

Коментари / 0

Оставите коментар