Tole: Mišel je obećao pravdu!

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić veruje da će UEFA doneti "pravednu odluku" o prekinutoj utakmici Srbija - Albanija. Tako mu je obećao predsednik UEFA MIšel Platini.

Fudbal 22.10.2014 | 10:10
Tole: Mišel je obećao pravdu!

"Razgovarali smo sa Mišelom Platinijem, predsednikom Evropske fudbalske asocijacije (UEFA). Rekao nam je da će Disciplinska komisija UEFA u četvrtak doneti pravednu odluku o kaznama zbog incidenata i prekida utakmice Srbija - Albanija 14. oktobra u Beogradu", izjavio je prvi čovek FSS agenciji "Anadolija".

Naglasio je da je FSS prikupio opsežnu dokumentaciju o prekidu utakmice kvalifikacija za EURO 2016 između Srbije i Albanije, i da su je čelnici državnog Saveza sa sedištem u Beogradu dostavili u kancelariju UEFA u švajarskom Nionu.

"Prekid utakmice izazvala je letelica sa zastavom 'velike Albanije'. Da nije bilo toga utakmica bi bila završena na najbolji način. Sve je inicirala albanska strana", istakao je Karadžić.

Takođe je odbacio sve optužbe od albanske strane za prekid meča u kvalifikacionoj Grupi I.

"Na snimcima se jasno vidi da se njihov igrač Džaka okreće prema klupi Albanije gde dobija uputstvo da ode po zastavu 'velike Albanije' koja je visila na letelici. Zaleeće se na našeg fudbalera Stefana Mitrovića koji je skidao zastavu da bi utakmica bila nastavljena. I tada nastaje haos, zbog kojeg je meč prekinut".

Utakmica između Srbije i Albanije 14. oktobra u Beogradu prekinuta je u 41. minutu pri rezultatu 0:0, nakon što se iznad terena zavijorila zastava "velike Albanije" okačena na "dronu", kojim je upravljao neko sa ili u okolini stadiona FK Partizan.

Potom je na terenu došlo do sukoba igrača, ali i reprezentativaca Albanije sa pojedinim srpskim navijačima koji su utrčali na teren.

Komentari / 0

Ostavite komentar