Најбогатији, а дугују милијарде

Фирме Богићевића, Ранковића, Хамовића и Тодорића на листи највећих пореских неплатиша, иако им је имовина процењена на 3,9 милијарди евра.

Србија 22.10.2014 | 08:26
Најбогатији, а дугују милијарде

Фирме Мирослава Богићевића, Предрага Ранковића Пецонија, Вука Хамовића и Ивице Тодорића дугују Србији за порез укупно две милијарде динара,иако важе за најбогатије бизнисмене на Балкану, чију је имовину Форбс претходних година проценио на 3,9 милијарди евра.

Према листи неплатиша коју је јуче објавила Пореска управа, Богићевић је и даље највећи појединачни порески дужник, јер фирме које послују у оквиру његовог концерна „Фармаком МБ“ укупно дугују држави 1,7 милијарди динара. Дуг је, додуше, смањио за 380 милиона у последња три месеца.

За разлику од њега, у исто време је пореска дуговања повећала Лука „Београд“ Милана Бека, и то за 235 милиона динара, а заједно с пореским дугом његове фирме „Лумацо“, овај бизнисмен држави укупно дугује 1,17 милијарди динара. Из Луке, међутим, тврде да немају пореских дуговања из текућег пословања, већ да им је Пореска опорезовала трансакције за које Лука сматра да нису опорезиве.

Порески дуг су у последњем тромесечју преко својих компанија такође повећали Марко Мишковић - за 23 милиона динара, први човек ФК Партизан Драган Ðурић за чак 274 милиона, Жељко Жунић за 20 милиона, док је фабрика цигарета „Монус“ Предрага Ранковића Пецонија успела да дуг смањи за 323 милиона динара.

Највећи порески дужник са списка 435 активних предузећа на крају септембра ипак је било крагујевачко државно предузеће „Застава оружје“, чији је дуг 7,39 милијарди динара.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

СС

22.10.2014 06:27

Значи ли то да нису најбогатији? Мислим, када им се наплати дуговање и то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н.Г

22.10.2014 09:45

То ти друзе знаци да смо ми идиоти јер зивимо у оваквој дрзави. Ето то ти је једино знацење свега овог сто цитамо и сто се догадја око нас..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сфинга

23.10.2014 06:57

Ово нису никакви бизнисмени него најобичнији криминалци. Ово све им је омогућио овај мутави народ. Мора се изгласати власт која ће им одузети сву имовину. Сваку клипу и сваки пфенинг који су опљачкали. Док не постоји таква политичка воља народа они могу како хоће.

ОДГОВОРИТЕ