Карамарко: Прерано за изборе у Загребу

За пријевремене изборе у Загребу је прерано јер, оцијенио је у Светом Мартину предсједник ХДЗ-а РХ Томислав Карамарко, тек треба видјети ток истраге и хоће ли Милану Бандићу бити одређен притвор.

Регион 21.10.2014 | 19:47
Карамарко: Прерано за изборе у Загребу

У Св. Мартину, након сједнице предсједништва странке, Карамарко је коментарисао хапшење загребачког градоначелника Милана Бандића и истрагу против њега.

"ХДЗ је Бандићу опозиција у Скупштини града и то није нимало романтичан однос", рекао је одговарајући на питање у каквим је односима са Бандићем. "С њим није било никаквих договора прије локалних избора."

Говорећи о времену хапшења, предсједник најјаче опозиционе странке је истакао како се не смије прејудицирати кривица или невиност, али сматра да је чудно "што се то догађа у ово вријеме и у овим терминима".

Карамарко се слаже с онима који кажу да се "производњом догађаја ових дана у Хрватској замагљују нека битна питања, попут привреде, које је најважније питање у земљи".

"Хрватско господарство се гаси, гасе се радна мјеста, нема инвестиција и пада стандард грађана, а стављање оваквих питања као егзистенцијалног приоритета Хрватске је апсурдно", истакао је Карамарко.

"Пустимо да, као што и сам Бандић говори, тијела државног прогона раде свој посао. Надам се да у тим тијелима нема злопорабе. Волио бих да нема. Једном сам био упозорио дјелатнике тих тијела да се не дају уплитати у политичке игре, да не буду инструмент у рукама лоших политичара и да их не користе у страначке и политичке сврхе."

На новинарско питање хоће ли хапшења локалних челника и истраге против њих бити искориштена и за укидање жупанија, градова и општина, одговорио је како су му све те приче о локалним шерифима чудне јер ће дестабилизовање свих тих нивоа имати политичке посљедице.

"Слажем се да то може бити удар и покушај дестабилизације, али нисам за лов на вјештице", изјавио је Карамарко.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вук

22.10.2014 04:16

Кара Марко, а сад це карати и Бандица...

ОДГОВОРИТЕ