''Протест'' испред ФЗО Републике Српске

Инвалид Раденко Стјепановић из Завода дистрофичара данас испред Фонда здравственог осгурања. И то у знак протеста. Жали се на спору процедуру добијања ортопедских помагала.

Република Српска 21.10.2014 | 18:15
''Протест'' испред ФЗО Републике Српске

Да би добио електромоторна колица требало му је, каже, шест мјесеци. Захтјев за добијање колица предао је крајем маја. Међутим,  из Фонда је стигао одговор да налази нису потпуни и од тада крећу компликације.

Жалбу је уложио. Међутим, на одговор је чекао још мјесец дана. Сваки пут када је долазио да провјери о чему се ради  добио је, каже, исти одговор. Комисија је све одобрила – чека се само на потпис директора. Када је изгубио стрпљење, најавио је да ће о свему проговорити пред медијама и тек тада је, тврди, услиједио позив из Фонда да је све рјешено и да су колица одобрена.

На такве тврдње стигао је одговор из ФЗО. Поручују да им није јасно зашто се Раденко Стјепановић жали јер је Фонд о свом трошку обезједио електромоторна колица. Проблем је настао, тврде, искључиво због тога што Стјепановић није доставио комплетну медицинску документацију.

Стјепановић, тврди, да је раније користио колица која су коштала 12 хиљада а измјеном правилника електромоторна колица сада коштају 3 800 марака. У Фонду то објашњавају формирањем цијена на тржишту.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Иван

21.10.2014 16:37

Како те није срамота да тако прицас против људи који су ти помогли? Која ортопедска куца те плаца?

ОДГОВОРИТЕ
Name

расо

22.10.2014 14:42

А сто би га било срамота. Ово само говори како су институције азурне и ефикасне а пре свега ми по закону имамо право на то и нема ту ко да помазе него требају само да раде свој посао. А сто се тице ортопедских куца они хоце да зараде скоро дупло па ми корисници зато испастамо. Ево примјер: Фонд ПИО за акумулатор одобри 280 КМ, а ми добијемо од ортопедских куца у вриједности од 167 КМ јер не моземо их узети било гдје. Зато мало треба размислити прије него дас свој коментар.....

ОДГОВОРИТЕ