''Protest'' ispred FZO Republike Srpske

Invalid Radenko Stjepanović iz Zavoda distrofičara danas ispred Fonda zdravstvenog osguranja. I to u znak protesta. Žali se na sporu proceduru dobijanja ortopedskih pomagala.

Republika Srpska 21.10.2014 | 18:15
''Protest'' ispred FZO Republike Srpske

Da bi dobio elektromotorna kolica trebalo mu je, kaže, šest mjeseci. Zahtjev za dobijanje kolica predao je krajem maja. Međutim,  iz Fonda je stigao odgovor da nalazi nisu potpuni i od tada kreću komplikacije.

Žalbu je uložio. Međutim, na odgovor je čekao još mjesec dana. Svaki put kada je dolazio da provjeri o čemu se radi  dobio je, kaže, isti odgovor. Komisija je sve odobrila – čeka se samo na potpis direktora. Kada je izgubio strpljenje, najavio je da će o svemu progovoriti pred medijama i tek tada je, tvrdi, uslijedio poziv iz Fonda da je sve rješeno i da su kolica odobrena.

Na takve tvrdnje stigao je odgovor iz FZO. Poručuju da im nije jasno zašto se Radenko Stjepanović žali jer je Fond o svom trošku obezjedio elektromotorna kolica. Problem je nastao, tvrde, isključivo zbog toga što Stjepanović nije dostavio kompletnu medicinsku dokumentaciju.

Stjepanović, tvrdi, da je ranije koristio kolica koja su koštala 12 hiljada a izmjenom pravilnika elektromotorna kolica sada koštaju 3 800 maraka. U Fondu to objašnjavaju formiranjem cijena na tržištu.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ivan

21.10.2014 16:37

Kako te nije sramota da tako pricas protiv ljudi koji su ti pomogli? Koja ortopedska kuca te placa?

ODGOVORITE
Name

raso

22.10.2014 14:42

A sto bi ga bilo sramota. Ovo samo govori kako su institucije azurne i efikasne a pre svega mi po zakonu imamo pravo na to i nema tu ko da pomaze nego trebaju samo da rade svoj posao. A sto se tice ortopedskih kuca oni hoce da zarade skoro duplo pa mi korisnici zato ispastamo. Evo primjer: Fond PIO za akumulator odobri 280 KM, a mi dobijemo od ortopedskih kuca u vrijednosti od 167 KM jer ne mozemo ih uzeti bilo gdje. Zato malo treba razmisliti prije nego das svoj komentar.....

ODGOVORITE