Москва спремна да сарађује

Русија ће интензивирати партнерство са новом Европском комисијом предвођеном Жан-Клодом Јункером, рекао је руски амбасадор у ЕУ Владимир Чижов.

Свијет 21.10.2014 | 16:06
Москва спремна да сарађује

 "Спремни смо да у потпуности сарађујемо са новом Комисијом и ојачамо нашу сарадњу", рекао је дипломата у интервјуу веб сајту "ЕурАктив" и додао да су у Комисији позната лица, укључујући предсједника, који је искусан политичар.

Чижов је подсјетио да је Жан-Клод Јункер био премијер Луксембурга у вријеме када је Луксембург био предсједавајући ЕУ.Он је додао да Русија и Луксембург остварују велики број контаката, укључујући оне на највишем нивоу. Чижов је изразио наду да ће Русија успоставити добре односе са новим чланицама Комисије.

"Надамо се да ћемо успоставити добре односе са другим члановима Комисије, укључујући шефа европске дипломатије Федерику Могерини. Надамо се да ћемо успоставити добре пословне односе помоћу којих ћемо заједнички наћи начин да превазиђемо овај негативни период у нашим односима", рекао је он.

Европска комисија, коју чини по један представник из 28 земаља чланица ЕУ, преузима дужност у новом саставу 1. новембра.

Коментари / 0

Оставите коментар