Moskva spremna da sarađuje

Rusija će intenzivirati partnerstvo sa novom Evropskom komisijom predvođenom Žan-Klodom Junkerom, rekao je ruski ambasador u EU Vladimir Čižov.

Svijet 21.10.2014 | 16:06
Moskva spremna da sarađuje

 "Spremni smo da u potpunosti sarađujemo sa novom Komisijom i ojačamo našu saradnju", rekao je diplomata u intervjuu veb sajtu "EurAktiv" i dodao da su u Komisiji poznata lica, uključujući predsjednika, koji je iskusan političar.

Čižov je podsjetio da je Žan-Klod Junker bio premijer Luksemburga u vrijeme kada je Luksemburg bio predsjedavajući EU.On je dodao da Rusija i Luksemburg ostvaruju veliki broj kontakata, uključujući one na najvišem nivou. Čižov je izrazio nadu da će Rusija uspostaviti dobre odnose sa novim članicama Komisije.

"Nadamo se da ćemo uspostaviti dobre odnose sa drugim članovima Komisije, uključujući šefa evropske diplomatije Federiku Mogerini. Nadamo se da ćemo uspostaviti dobre poslovne odnose pomoću kojih ćemo zajednički naći način da prevaziđemo ovaj negativni period u našim odnosima", rekao je on.

Evropska komisija, koju čini po jedan predstavnik iz 28 zemalja članica EU, preuzima dužnost u novom sastavu 1. novembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar