Интер за годину у минусу 103 милиона!

Милански гигант је објавио огромне губитке за сезону 2013/2014. који износе преко сто милиона европских новчаница.

Фудбал 21.10.2014 | 16:15
Интер за годину у минусу 103 милиона!

Интер је у огромној финансијској кризи. За само годину дана, троструки шампион Европе је успео да направи „минус” од преко сто милиона евра.

Долазак Ерика Тохира, пребогатог индонежанског бизнисмена, требало је да значи озбиљно побољшање финансијске ситуације у Интеру, али очигледно да не иде баш све по плану. Ипак по речима финансијског директора Неразура, Мајкла Вилијамсона, Интер није у кризи већ пролази кроз планирани период рефинансирања:
„Клуб је по доласку председника Тохира ушао у процес рефинансирања, када је основана нова компанија под именом - Интер Медији и Комуникације”, објаснио је Вилијамсон па наставио „Чак 230 милиона евра је ушло у процес где је двеста милиона покрило дугове Интера, а тридесет милиона је остало као активан капитал којим клуб располаже”.

Циљ Ерика Тохира по доласку у Интер био је озбиљно смањење трошкова и дугова које клуб има, како би успео да се уклопи у финансијски фер плеј који прописује УЕФА. Стога навијачи Интера не би требало да у скорије време очекују било какав велики трансфер штавише, продаја и штедња су по речима челника, неминовност.

Коментари / 0

Оставите коментар