Inter za godinu u minusu 103 miliona!

Milanski gigant je objavio ogromne gubitke za sezonu 2013/2014. koji iznose preko sto miliona evropskih novčanica.

Fudbal 21.10.2014 | 16:15
Inter za godinu u minusu 103 miliona!

Inter je u ogromnoj finansijskoj krizi. Za samo godinu dana, trostruki šampion Evrope je uspeo da napravi „minus” od preko sto miliona evra.

Dolazak Erika Tohira, prebogatog indonežanskog biznismena, trebalo je da znači ozbiljno poboljšanje finansijske situacije u Interu, ali očigledno da ne ide baš sve po planu. Ipak po rečima finansijskog direktora Nerazura, Majkla Vilijamsona, Inter nije u krizi već prolazi kroz planirani period refinansiranja:
„Klub je po dolasku predsednika Tohira ušao u proces refinansiranja, kada je osnovana nova kompanija pod imenom - Inter Mediji i Komunikacije”, objasnio je Vilijamson pa nastavio „Čak 230 miliona evra je ušlo u proces gde je dvesta miliona pokrilo dugove Intera, a trideset miliona je ostalo kao aktivan kapital kojim klub raspolaže”.

Cilj Erika Tohira po dolasku u Inter bio je ozbiljno smanjenje troškova i dugova koje klub ima, kako bi uspeo da se uklopi u finansijski fer plej koji propisuje UEFA. Stoga navijači Intera ne bi trebalo da u skorije vreme očekuju bilo kakav veliki transfer štaviše, prodaja i štednja su po rečima čelnika, neminovnost.

Komentari / 0

Ostavite komentar