Мој шеф је британски народ, а не Барозо

Британски премијер Дејвид Камерон изјавио је данас да за свој посао једино одговара британском народу, чиме је одговорио одлазећем председнику Европске комисије Жозену Мануелу Барозу, који је упозорио Британце да би излазак из ЕУ био историјска грешка.

Свијет 20.10.2014 | 20:06
Мој шеф је британски народ, а не Барозо

Камерон је у говору у Четем Хаусу у Лондону критиковао британске политичаре и медије због неутемељених аргумената против останка Британије у ЕУ и ширења лажних вести о поплави имиграната из средње и источне Европе.

Барозо је у недељу за Би-Би-Си рекао да би "била историјска грешка ако би се Британија због ових питања отуђила од својих природних савезника у средњој и источној Европи, након што се толико залагала за њихов пријем у ЕУ".

Камерон је већ данас узвратио Барозу током обиласка "Фордове" фабрике аутомобила у граду Дагенхејму.

"Веома сам јасно ставио до знања ко је шеф и коме ја одговорам, а то је - британски народ", рекао је британски премијер, преноси "Гардијан".

Он је нагласио да је Британији потребно да започне преговоре о односима које има са ЕУ, а затим и референдум на којем ће "Британци одлучити да ли остају у тој реформисаној организацији или је напуштају".

Камерон је истакао да у "срцу" тих преговора треба да буде забринутост његових сународника у вези са питањем миграната. Он је недавно најавио могућност да се ограничи пријем имиграната са истока ЕУ, што је Барозо оценио као незаконито.

Из Даунинг стрита 10 су одговорили да британски премијер не одустаје од тога да до Божића изложи нови план којим ће бити уведена ограничења за запослење миграната у Британији.


Коментари / 0

Оставите коментар