Добој: Одређивање притвора Јекићу

Представници добојског Окружног тужилаштва данас су испитали Дариа Јекића, осумњиченог за убиство Вање Панића 14. септембра у Добоју и надлежном суду предложили да му одреди притвор, саопштено је из овог тужилаштва.

Република Српска 20.10.2014 | 14:59
Добој: Одређивање притвора Јекићу

Окружни суд у Добоју претходно је по захтјеву тужилаштва за Јекићем, који се налазио у бјекству, расписао међународну црвену потјерницу и донио рјешење о одређивању притвора.На основу тог рјешења осумњичени је и смјештен у притворску јединицу Казнено-поправног завода Добој, након што се 18. октобра предао судској полицији у пратњи свог адвоката.

Истрага у предметном случају се наставља.Јекић је био у бјекству од 14. септембра када је Панића, након туче, убио из ватреног оружја на раскрсници улица Југ Богдана и Кнеза Лазара у Добоју.Тог дана је, како се наводи, у 5.40 часова на раскрсници добојских улица Југ Богдана и Кнеза Лазара дошло до краће вербалне препирке лица чији су иницијали С.С. и Панића, а затим и до туче.Током физичког сукоба, до Панића је дошао Јекић и из пиштоља му испалио метак у главу.

Након тога С.С. је побјегао, док се Јекић вратио на лице мјеста унио у возило убијеног Панића, чије је тијело накнадно пронађено у шахту у Присадама у добојском насељу Миљковац.

Патолог добојске болнице Љубомир Цуркић утврдио је да је ријеч о тренутној смрти, усљед повреда на десном потиљку, изазваних пуцањем из близине.У вријеме убиства Панић је био на викенд допусту са издржавања вишегодишње затворске казне због пљачке двије банке у Петрову, док је Јекић изашао из затвора у којем је боравио због разбојништва.

Коментари / 0

Оставите коментар