Doboj: Određivanje pritvora Jekiću

Predstavnici dobojskog Okružnog tužilaštva danas su ispitali Daria Jekića, osumnjičenog za ubistvo Vanje Panića 14. septembra u Doboju i nadležnom sudu predložili da mu odredi pritvor, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Republika Srpska 20.10.2014 | 14:59
Doboj: Određivanje pritvora Jekiću

Okružni sud u Doboju prethodno je po zahtjevu tužilaštva za Jekićem, koji se nalazio u bjekstvu, raspisao međunarodnu crvenu potjernicu i donio rješenje o određivanju pritvora.Na osnovu tog rješenja osumnjičeni je i smješten u pritvorsku jedinicu Kazneno-popravnog zavoda Doboj, nakon što se 18. oktobra predao sudskoj policiji u pratnji svog advokata.

Istraga u predmetnom slučaju se nastavlja.Jekić je bio u bjekstvu od 14. septembra kada je Panića, nakon tuče, ubio iz vatrenog oružja na raskrsnici ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara u Doboju.Tog dana je, kako se navodi, u 5.40 časova na raskrsnici dobojskih ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara došlo do kraće verbalne prepirke lica čiji su inicijali S.S. i Panića, a zatim i do tuče.Tokom fizičkog sukoba, do Panića je došao Jekić i iz pištolja mu ispalio metak u glavu.

Nakon toga S.S. je pobjegao, dok se Jekić vratio na lice mjesta unio u vozilo ubijenog Panića, čije je tijelo naknadno pronađeno u šahtu u Prisadama u dobojskom naselju Miljkovac.

Patolog dobojske bolnice Ljubomir Curkić utvrdio je da je riječ o trenutnoj smrti, usljed povreda na desnom potiljku, izazvanih pucanjem iz blizine.U vrijeme ubistva Panić je bio na vikend dopustu sa izdržavanja višegodišnje zatvorske kazne zbog pljačke dvije banke u Petrovu, dok je Jekić izašao iz zatvora u kojem je boravio zbog razbojništva.

Komentari / 0

Ostavite komentar