Почињу славске свечаности у Угљевику

Општина Угљевик ће вишедневним активностима обиљежити крсну славу општине – Свету Петку.

Република Српска 20.10.2014 | 11:05
Почињу славске свечаности у Угљевику

Свечаности поводом славе почињу 23. октобра књижевном вечери у Центру за културу "Филип Вишњић" и концертом Музичке школе "Корнелије Станковић".

Акцијом добровољног давања крви Друштва "Рудар", која се традиционално организује и за славу општине, биће обиљежен други дан свечаности у сусрет слави, а акција ће трајати од 8.00 до 14.00 часова, најављено је из ове подмајевчичке општине.

У вечерњим часовима, након дефилеа учесника Седме смотре дјечјег фолклорног ствралаштва, биће одржана ова традиционална манифестација.

У јутарњим часовима 26. октобра, дан уочи Свете Петке, у спортској дворани биће одржан Џудо турнир, а у 16.00 часова вечерње богослужење у цркви Свете Петке.

Након богослужења биће служен парастос борцима одбрамбено-отаџбинског рата испред централног спомен-обиљежја у Угљевику.

Уочи славе предвиђена је и свечана сједница Скупштине општине Угљевик, након које ће бити отворена изложба слика у Галерији Центра за културу.

На дан Свете Петке, 27. октобра, богослужење у храму ове светитељке почиње у 9.00 часова, потом и свечано богослужење у 15.00 након којег ће литија проћи градом до зграде општине.

На платоу испред зграде општине биће обављено ломљење славског колача, гдје ће се грађанима и гостима обратити руководство угљевичке општине.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Богољуб

20.10.2014 17:21

Нека вам је срецно и весело Угљевицани!

ОДГОВОРИТЕ