Počinju slavske svečanosti u Ugljeviku

Opština Ugljevik će višednevnim aktivnostima obilježiti krsnu slavu opštine – Svetu Petku.

Republika Srpska 20.10.2014 | 11:05
Počinju slavske svečanosti u Ugljeviku

Svečanosti povodom slave počinju 23. oktobra književnom večeri u Centru za kulturu "Filip Višnjić" i koncertom Muzičke škole "Kornelije Stanković".

Akcijom dobrovoljnog davanja krvi Društva "Rudar", koja se tradicionalno organizuje i za slavu opštine, biće obilježen drugi dan svečanosti u susret slavi, a akcija će trajati od 8.00 do 14.00 časova, najavljeno je iz ove podmajevčičke opštine.

U večernjim časovima, nakon defilea učesnika Sedme smotre dječjeg folklornog stvralaštva, biće održana ova tradicionalna manifestacija.

U jutarnjim časovima 26. oktobra, dan uoči Svete Petke, u sportskoj dvorani biće održan Džudo turnir, a u 16.00 časova večernje bogosluženje u crkvi Svete Petke.

Nakon bogosluženja biće služen parastos borcima odbrambeno-otadžbinskog rata ispred centralnog spomen-obilježja u Ugljeviku.

Uoči slave predviđena je i svečana sjednica Skupštine opštine Ugljevik, nakon koje će biti otvorena izložba slika u Galeriji Centra za kulturu.

Na dan Svete Petke, 27. oktobra, bogosluženje u hramu ove svetiteljke počinje u 9.00 časova, potom i svečano bogosluženje u 15.00 nakon kojeg će litija proći gradom do zgrade opštine.

Na platou ispred zgrade opštine biće obavljeno lomljenje slavskog kolača, gdje će se građanima i gostima obratiti rukovodstvo ugljevičke opštine.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bogoljub

20.10.2014 17:21

Neka vam je srecno i veselo Ugljevicani!

ODGOVORITE