Хаг убија Шешеља

Замјеник предсједника Српске радикалне странке /СРС/ Немања Шаровић оцијенио је да нема сумње да Хашки трибунал убија лидера радикала Војислава Шешеља, јер нема доказа да га осуди.

Србија 19.10.2014 | 18:53
Хаг убија Шешеља

Шаровић је напоменуо да су прошли сви рокови за доношење пресуде, те да СРС тражи безусловно и моментално ослобађање Шешеља, коме се здравствено стање значајно погоршало и коме су откривене двије метастазе на јетри.

Он је констатовао да су сви који ћуте и не чине ништа да заштите Шешељева људска права "саучесници у убиству", преносе београдски медији.

"Саучесник је и Влада Србије, која 12 година није учинила ништа да заштити Војислава Шешеља. Нама не треба њихова брига и то што ће рећи да је то неправда. Нека кажу шта су урадили", истакао је Шаровић.

Он је рекао да су метастазе на јетри Шешеља, који се налази у притвору Хашког трибунала, откривене након прегледа и да ће се сљедеће недјеље радити пет-скенер, након чега ће се знати да ли ће и када бити оперисан.

"Војислав Шешељ је неколико месеци тражио преглед јер је константно имао температуру, између 37 и 38, на шта су му лекари рекли да је таква температура у Холандији нормална", рекао је Шаровић.

Шаровић је додао да је прије два мјесеца затворски љекар "нешто пронашао и уписао као дијагнозу", те поручио да нико нема право да крије налаз о здравственом стању Војислава Шешеља.

Он је подсјетио да су Шешељеви проблеми са дебелим цријевом почели у октобру 2012. године, али да су му тада говорили да то није ништа озбиљно, да би након годину дана "натезања са затворским љекарима" у октобру 2013. године лидер радикала био оперисан.

Предсједник СРС Војислав Шешељ у притвору Хашког трибунала је већ 12 година, а и даље се не зна када би пресуда у његовом случају могла бити донесена.


Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Горан

20.10.2014 04:46

Ово судјење Сесељу је стварно незапамцено у медјународном праву. Ниста немогу доказати да га осуде вец 12 година .

ОДГОВОРИТЕ
Name

1991

20.10.2014 07:17

Кад се сетим сесеља кад је са минимаксом дрзо предавање овако. Прво питања на сто це се yуга поделити сесељ на Велики србију малу словенију И јос мању хрваску. Нетацно 1 Др го питања а ста са босном македонијом косово црнагора сесељ то су србско земљу нетоцно 1 зато је вјероватно у хаг па сад боље од затвора.

ОДГОВОРИТЕ