Hag ubija Šešelja

Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke /SRS/ Nemanja Šarović ocijenio je da nema sumnje da Haški tribunal ubija lidera radikala Vojislava Šešelja, jer nema dokaza da ga osudi.

Srbija 19.10.2014 | 18:53
Hag ubija Šešelja

Šarović je napomenuo da su prošli svi rokovi za donošenje presude, te da SRS traži bezuslovno i momentalno oslobađanje Šešelja, kome se zdravstveno stanje značajno pogoršalo i kome su otkrivene dvije metastaze na jetri.

On je konstatovao da su svi koji ćute i ne čine ništa da zaštite Šešeljeva ljudska prava "saučesnici u ubistvu", prenose beogradski mediji.

"Saučesnik je i Vlada Srbije, koja 12 godina nije učinila ništa da zaštiti Vojislava Šešelja. Nama ne treba njihova briga i to što će reći da je to nepravda. Neka kažu šta su uradili", istakao je Šarović.

On je rekao da su metastaze na jetri Šešelja, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, otkrivene nakon pregleda i da će se sljedeće nedjelje raditi pet-skener, nakon čega će se znati da li će i kada biti operisan.

"Vojislav Šešelj je nekoliko meseci tražio pregled jer je konstantno imao temperaturu, između 37 i 38, na šta su mu lekari rekli da je takva temperatura u Holandiji normalna", rekao je Šarović.

Šarović je dodao da je prije dva mjeseca zatvorski ljekar "nešto pronašao i upisao kao dijagnozu", te poručio da niko nema pravo da krije nalaz o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja.

On je podsjetio da su Šešeljevi problemi sa debelim crijevom počeli u oktobru 2012. godine, ali da su mu tada govorili da to nije ništa ozbiljno, da bi nakon godinu dana "natezanja sa zatvorskim ljekarima" u oktobru 2013. godine lider radikala bio operisan.

Predsjednik SRS Vojislav Šešelj u pritvoru Haškog tribunala je već 12 godina, a i dalje se ne zna kada bi presuda u njegovom slučaju mogla biti donesena.


Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Goran

20.10.2014 04:46

Ovo sudjenje Seselju je stvarno nezapamceno u medjunarodnom pravu. Nista nemogu dokazati da ga osude vec 12 godina .

ODGOVORITE
Name

1991

20.10.2014 07:17

Kad se setim seselja kad je sa minimaksom drzo predavanje ovako. Prvo pitanja na sto ce se yuga podeliti seselj na Veliki srbiju malu sloveniju I jos manju hrvasku. Netacno 1 Dr go pitanja a sta sa bosnom makedonijom kosovo crnagora seselj to su srbsko zemlju netocno 1 zato je vjerovatno u hag pa sad bolje od zatvora.

ODGOVORITE