Новинарка ББЦ-а постаје часна сестра

"Довиђења. Напуштам ББЦ. Ево моје изјаве. Бог вас благословио", тако је Мартина Пурди, једна од најпознатијих новинарки ББЦ објавила на Твитеру да напушта новинарску професију.

Свијет 18.10.2014 | 08:29
Новинарка ББЦ-а постаје часна сестра

Једна од најуицајнијих политичких новинарки ББЦ Мартина Пурди објавила је како оставља новинарство и одлази самостан.

Пурди је већ 25 година у новинарству, бивша је уредницау Белфаст Телеграфу, а на ББЦ је радила неких 15 година и била је њихов главни стручњак за мировни процес у Северној Ирској, који је редовно пратила и о њему извештавала. Њен одлазак с ББЦ велико је изненађење, па и шок за многе.
Реч је о новинарки која је била једна од главних “звезда” политичке рубрике ББЦ и велики ауторитет по питању ситуације у Северној Ирској.

У свом саопштењу које је објавила на Твитеру Пурди је захвалила својим бившим колегама и медијским кућама за које је радила, а потом додала како “схвата да ће бити људи који неће разумети њену одлуку”.
 
“То је одлука до које нисам дошла лако, али сам је донела с љубављу у великој срећи. Молим вас да се молите за мене док крећем на овај пут понизности и вере”, поручила је Пурди и замолила за приватност за њу као и за самостан у који улази.

Реч је о Сестрама еухаристијског клањања, које имају свој самостан и у Белфасту. У недјељу је Белфаст Телеграф објавио фотографије Пруди која са својим сестрама иде из самостана у оближњу цркву на мису.

Такође у недељу, Пруди је објавила на свом Твитер профилу захвалност свима онима који су јој дали подршку.

"Хвала вам за вашу великодушност. Онима моје вере, онима других вера, онима који траже Њега и онима који покушавају да га игноришу. Бог вас благословио”, написала је Пурди.

Битно.нет

Коментари / 0

Оставите коментар