Novinarka BBC-a postaje časna sestra

"Doviđenja. Napuštam BBC. Evo moje izjave. Bog vas blagoslovio", tako je Martina Purdi, jedna od najpoznatijih novinarki BBC objavila na Tviteru da napušta novinarsku profesiju.

Svijet 18.10.2014 | 08:29
Novinarka BBC-a postaje časna sestra

Jedna od najuicajnijih političkih novinarki BBC Martina Purdi objavila je kako ostavlja novinarstvo i odlazi samostan.

Purdi je već 25 godina u novinarstvu, bivša je urednicau Belfast Telegrafu, a na BBC je radila nekih 15 godina i bila je njihov glavni stručnjak za mirovni proces u Severnoj Irskoj, koji je redovno pratila i o njemu izveštavala. Njen odlazak s BBC veliko je iznenađenje, pa i šok za mnoge.
Reč je o novinarki koja je bila jedna od glavnih “zvezda” političke rubrike BBC i veliki autoritet po pitanju situacije u Severnoj Irskoj.

U svom saopštenju koje je objavila na Tviteru Purdi je zahvalila svojim bivšim kolegama i medijskim kućama za koje je radila, a potom dodala kako “shvata da će biti ljudi koji neće razumeti njenu odluku”.
 
“To je odluka do koje nisam došla lako, ali sam je donela s ljubavlju u velikoj sreći. Molim vas da se molite za mene dok krećem na ovaj put poniznosti i vere”, poručila je Purdi i zamolila za privatnost za nju kao i za samostan u koji ulazi.

Reč je o Sestrama euharistijskog klanjanja, koje imaju svoj samostan i u Belfastu. U nedjelju je Belfast Telegraf objavio fotografije Prudi koja sa svojim sestrama ide iz samostana u obližnju crkvu na misu.

Takođe u nedelju, Prudi je objavila na svom Tviter profilu zahvalnost svima onima koji su joj dali podršku.

"Hvala vam za vašu velikodušnost. Onima moje vere, onima drugih vera, onima koji traže Njega i onima koji pokušavaju da ga ignorišu. Bog vas blagoslovio”, napisala je Purdi.

Bitno.net

Komentari / 0

Ostavite komentar