Михалков: ЕУ је старачки дом

Руски режисер Никита Михалков рекао је да га ЕУ подсјећа на старачки дом и да Србија у њега не би требало да иде.

Свијет 17.10.2014 | 18:32
Михалков: ЕУ је старачки дом

"Није моја ствар да савјетујем Србе којим путем ће кренути. Једно је сигурно, искуство показује да савез од 15 или више стараца не пружа гаранције да ће се добити један младић. ЕУ ме помало подсјећа на ту ситуацију - удобно, комфорно, топло, али то је свеједно старачки дом", рекао је Михалков за београдски магазин "Недељник".

Он је критичарима руског предсједника Владимира Путина и припајања Крима Русији поручио да се атмосфера промијенила за све ове године.

"Сматрам да је ентузијазам са којим су Кримљани прихватили могућност припајања Русији толико искрен и срдачан да лично немам никакве сумње да је то била исправна и праведна одлука", рекао је Михалков.

На питање шта замјера Србима, а шта српској политици, Михалков је одговорио да му се чини да се српски државни врх "мора потрудити да не предаје своје људе у шапе европског правосуђа".

Говорећи о критикама западних медија због подршке коју је гласно исказивао Србији, посебно када се ради о Косову и Метохији, Михалков је рекао да "имају различите задатке".

"Ја говорим оно што мислим, а критичари пишу оно што им диктира средина", додао је Михалков.

Михалков је навео да је веза између Србије и Крима заснована на томе што су у једном тренутку Срби прихватили огроман број руских војника, који су ту нашли уточиште - више од 3.000 људи.

"Срби су прихватили управо најсиромашније слојеве емиграције који нису имали ништа, осим части и еполета. Имућнији су одлазили у Француску и у друге земље", рекао је Михалков, чији је најновији филм о белогардејцима "Сунчаница" недавно премијерно приказан у Београду.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МираИСа

17.10.2014 16:44

И није твоја ствар да савјетујеш Србе...Не видим разлог да нас један режисер савјетује. Урадићемо оно што мислимо да је за нас најбоље...па ако треба и у тај "старачки дом"...Хај разгули што би рекли моји чаршијски пријатељи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мајор

17.10.2014 17:48

Браво брате, све си рекао о ЕУ, свака ти је златна, ко у Његоша, не само старачки дом него изјахана проститутка, која продаје труло тијело за шатро поштење, које никада није ни имала. Критичари тебе, твојих идеја и филмова су мизерија, наручена русомрзаца, пјегавих острвљана са највише аномалија ,генетских у данашњем свијету, али зато дијеле лекције свима а понајвише православном свијету. Срби те воле и не дај се , о ти је пропусница за рај. Хвала ти на свему. А ова Мира што пуно свира, нека у својој мизерној чаршијици, растјерује, има их тамо много за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

17.10.2014 18:24

смијесан закљуцак..просјецна плата у њемацкој 1800 .отидзи 100 километара од москве па упореди аутопутеве сколе болнице са старацким домом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Увек

18.10.2014 02:50

Изванредна константација, старачки дом је оргинални епитет за налогодавце, вечито траже нешто као сваки оронули старац, губе свест у позним годинама то је нормално. ЕУ практично показује како је не инересује сиромаштво у другим земљама, као пример чланице су Румунија и Бугарска.

ОДГОВОРИТЕ